NYBYGG

Volda kan få nytt kulturhus

Slik kan det nye huset se ut inne på området til Høyskolen i Volda. I skissene er det nye mediebygget plassert mellom Berte Kanutte- og Hans Strøm-huset. Illustrasjon: Bakken Plan

Planene for et nytt mediebygg i Volda skrider frem. Ideen er at bygget skal huse kulturhus og kino i et nytt mediebygg inne på Høyskolen i Volda sitt område.

Nå har kommunestyret i Volda bevilget 250.000 kroner til dekning av utgifter kommunen vil ha prosjekteringsfasen og for å få frem beslutningsgrunnlag for om kommunen kan gå videre med prosjektet mot endeleg realisering, melder Nernet.

Forslaget ble enstemmig vedtatt av kommunestyret torsdag 28. september 2017.

Det er Høyskolen i Voldas som ivrer for bygget og vil ha med kommune. Kommunen får konsertsal/kulturhus/ny kino, mens skolen får mediebygg/fasiliteter. Ideen er at kommunen skal dekke ca en tredjedel av byggekostnadene.

– Jeg er sterkt for en slik løsing. For det er ingen andre muligheter for kommunen. Vi får en vinn-vinn situasjon, sa Volda-ordfører Jørgen Amdam til lokalpressen i 2016.

Det er altså snakk om eit nytt bygg med kinosal og kultursal, i tillegg til undervisningslokaler for mediefag og Aasen-huset som etter planen skal bli til ein kunnskapspark. En ny idrettshall står også på skolens ønskeliste.