KULTURHUSDRIFT

Tynset kulturhus pusser opp til 30-årsjubileet

Tynset kulturhus er et påbygg til Tynset kommunes administrasjonsbygg. Foto: Tynset kommune.

Det blir nye Skeie-stoler i storsalen i Tynset kulturhus.

12. mars 1988 ble kulturhuset åpnet. Det er dermed duket for jubileum i 2018!

– Ja, nå blir det nye stoler i storsalen, bekrefter kulturhusleder Steinar Brekken i en samtale med Kulturhusmagasinet.no.

– Vi la ut prosjektet på offentlig anbud og Skeie fikk tilslaget. Det er faktisk Skeie-stoler der fra før av. De har holdt seg utrolig bra. Noen små reperasjoner er alt vi har gjort med de.

Tynset kulturhus’ storsal har 315 stoler og skal nå få modellen Skeie Artist.

Storsalen har seter i amfi. Dette er en flerbrukssal og egner seg like godt til teater og konserter som kino. Det er kinoen som er største «bruker av salen», som har digital projeksjon og digital lyd. XpanD 3D-system, og faktisk også mulighet for visning av analog 35mm-film.

Veslesalen har 60 seter i amfi og 12 seter på galleriet, totalt tillatt 100. På kino er det 58 fungerende seter, mulighet for ekstrarad med ni seter ved behov.

Kulturhusleder Steinar Brekken hos Tynset kulturhus. Foto: Privat.

– Blir det andre påkostninger i forbindelse med jubileet?

– Ikke så mange, men jeg har et lite ekstrabudsjett. Vi har pusset opp salen slik at vi har LED-lys i taket, men nå ønsker vi oss også LED-lys for seteradmerking, samt lyskastere, altså teaterlys.

Tynset kulturhus hadde 18.479 besøkende i 2016, og 16.500 kinogjester i tillegg.

Steinar Brekken har jobbet ved kulturhuset helt siden 1990.

Slik ser den 29 år gamle storsalen ut anno 2017. Med Skeie-stoler! Og til jubileet i 2018 blir det nye Skeiestoler. Foto: Tynset kulturhus.