KULTURHUSDRIFT

Topp stemning på taket med Top Gun

Slik så det ut da kinogjestene så Top Gun på takterrassen til Bok & Blueshuset på Notodden. Foto: Bok & Blueshuset.

– «Top Gun på taket» ble veldig vellykket! Interessen for arrangementet var enormt stor, det var utsolgt i flere dager før visning.

Det forteller Hilde Hem, som er daglig leder hos Bok & Blueshuset på Notodden.

Stemning da Top Gun ble vist på takterrassen til Bok & Blueshuset på Notodden. Foto: Bok & Blueshuset.

For å feire at det blir Top Gun 2 slo de til med tak-kino sent på sommerkvelden, 28. juli 2017, klokken 22:30.

Bok & Blueshuset åpnet dørene til baren i tredje etasje en time før filmen skulle starte. Lokalet fylte seg raskt opp og publikum koste seg med øl, kinosnacks og musikkslagere fra 1986, forteller Andreas Meyer Hansen hos Bok & Blueshuset.

I tillegg fikk publikum seg en overraskelse med et luftig akrobatikk-show av Norwegian Flying Aces rett utenfor takterrassen før filmvisning. For da publikum ble loset ut på terrassen fikk de se kveldens store overaskelse i samme øyeblikk som de hadde satt seg: Norwegian Flying Aces kom flygende i høy hastighet over takterrassen i en Boeing Stearman PT 17, og satte publikum i skikkelig Top Gun-stemning med et fantastisk luftakrobatikk-show før filmen startet.

Top Gun ble mottatt som forventet, med latter, applaus og noen valgte også å synge med på sangene – en skikkelig nostalgifest.

Været var strålende og opplevelsen enorm, melder kinogjestene. Det ble en kveld med topp stemning.

– Lyden ble heftig og det ble mørkt nok i tide til at bildet ble godt, sier Hilde Hem til Kulturhusmagasinet.no.

– Både vi som arrangør og mange fra publikum som jeg har snakket med i etterkant av arrangemente ønsker seg flere visninger i serien «filmvisning på taket». Det er moro. Vi er allerede i gang med å tenke ut nye ideer til visninger vi kan ha på takterrassen vår, forteller Hem.

Fra Top Gun på takterrassen-arrangementet til Bok & Blueshuset på Notodden. Foto: Bok & Blueshuset.

Trår til med Top Gun på takterrassen

Tom Cruise: «Vi skal lage Top Gun 2»

«Top Gun» klar i 3D-utgave

Relanserer «Top Gun» på kino