KULTURHUSDRIFT

To måneder rehabilitering av Nordkapp kino og kultursal

Kinosjef og kulturkonsulent Edelh Ingebrigtsen hos Nordkapp kino og kultursal. Foto: John Berge ©

Nå skjer det endelig. – Jeg gleder meg stort, sier kinosjef og kulturkonsulent Edelh Ingebrigtsen.

Nordkapp kino og kultursal stenger dørene mandag 26. februar 2018 for å gjennomføre en omfattende renovering, som har vært planlagt i halvannet år.

Siste kinovisning før stengning finner sted søndag 25 februar.

En sal som nå er over 62 år gammel er svært slitt, og skal få en høyst nødvendig oppgradering.

Etter renoveringen vil salen få nye stoler (fra Skeie), det bygges amfi i salen og det blir bygget et billettsalg og kiosk bakerst i salen.

Prosjektet ble utsatt sommeren 2017 på grunn av manglende ventilasjon i prosjektet.

Kostnadene er beregnet til i underkant av to millioner kroner.

Edelh Ingebrigtsen inne i foajeen til Nordkapp kino. Foto: John Berge, KINOMAGASINET.no ©

Planskisse fra Skeie for nye Nordkapp kino og kultursal.

– Det er en veldig flott sal, og den betyr mye for folk, den er ærverdig. Det er vegger og tak med sjel, og jeg syntes det har vært skummelt å fronte så store inngrep. Nå er jeg ikke i tvil lengre etter å ha diskutert dette med folk som kan dette her, sa Ingebrigtsen i 2017. Da ble det bestemt å bygge om den ærverdige salen med en amfiløsning.

– Salen vil fortsatt ha universell utforming. Arealet som ligger under maskinrommet vil bli brukt til kiosk og billettsalg. Det blir om lag 150 stoler i den nye salen, og det er mye mindre enn i dag. Færre stoler er ikke et stort problem for Hålogaland Teater eller andre jeg har snakket med, opplyste Ingebrigtsen.

– Vi ser frem til å åpne ny renovert kinosal som vil oppfylle dagens krav til å drifte en kino og kultursal, forteller Edelh Ingebrigtsen.

Åpning av Nordkapp kino og kultursal skal etter planen skje i løpet av april 2018.

Edelh Ingebrigtsen, kulturkonsulent og kinosjef for landest nordligste kino, Nordkapp kino. Foto: Sigurd Moe Hetland. © Montasje: Per Mork, KINOMAGASINET ©

Nordkapp Kino og Kultursal fornyes

Nordkapp Kino og Kultursal bygger om til amfi

Nordkapp Filmfestival med lokalt fokus i 2017

Nordkapp kommune (nordsamisk: Davvinjárgga gielda, kvensk: Kappan komuuni) ligger i Finnmark. Den grenser i sørvest mot Måsøy, i sør mot Porsanger, og i sørøst mot Lebesby kommune. Kommunen er både nasjonalt og internasjonalt mest kjent for Nordkapplatået som er et mål for mange turister i Norge. Honningsvåg er administrativt senter i kommunen. Nordkapp het inntil 1951 Kjelvik kommune. Kilde: Wikipedia.