BRANSJELEVERANDØR

TIX har sikret seg de to første norske kulturhuskundene

TIX-gründer Sindri Mar Finnbogason inne i Stora Torungen-salen i Arendal Kulturhus mens han var der for å skifte billettsystemet. Foto: Finn Cato Andersen, Arendal Kulturhus.

Arendal kulturhus og Nøtterøy kulturhus er de to første kundene til den nye billettleverandøren, TIX.

I mai 2017 skrev vi om at TIX var på vei inn i Norge. Nå er de her.

TIXs hovedfokus er kulturhus, teater, opera og konsertsteder.

Billettsystemet TIX på vei inn i Norge

Sindri Mar Finnbogason fortalte Kulturhusmagasinet han har reist mye rundt i Norge i den siste tiden og møtt mulige kunder og presentert business- og prismodellen og systemet til selskapet som heter TIX.

Islendingen er på rekordtid blitt markedsleder i hjemlandet, og er også etablert i Danmark og Sverige – og nå også Norge.

– Vi er rimeligere, enklere og vi er ikke en mellommann for pengene som kundene betaler. Vi leverer software og billettsystemet. Jeg fokuserer på å levere et godt system og ikke prosenter av salget, hevder TIX-sjefen.

Sindri Mar Finnbogason har arbeidet med billettsystemer de siste tolv årene. Han var med og bygde opp et islandsk system (Midi) som senere ble kjøpt opp av Egmont-eide Venuepoint.

Arendal kulturhus har nå sagt opp avtalen med Venuepoint og valgt TIX.

Onsdag 23. august 2017 tok de TIX i bruk.

Dagen etter lanserte TIX sin norske nettside.

Og kunde nummer to er også på plass. Fra 1. desember 2017 vil Nøtterøy kulturhus bruke TIX fremfor Venuepoint.

– Å starte opp hos Arendal kulturhus gikk superbra, ingen problemer! forteller Sindri Mar Finnbogason på telefon fra Sverige. Der er han nå for å møte flere potensielle kunder.

Lorensbergteatern er den første svenske kunden som TIX har sikret seg.

Flere av de nyansatte i selskapet kommer, i likhet med Sindri, fra Venuepoint – så det er tydelig at TIX ønsker å gå i direkte konkurranse med sin tidligere arbeidsgiver.

– Det går veldig bra i Norge og Sverige, og vi har etablert oss med kontor i Danmark.

– Får TIX flere norske kunder ila høsten?

– Vi snakker med flere kunder nå i Norge. Vi har også flere på anbud i Danmark og i Sverige.

– Jeg har møtt veldig mange av lederne for kulturhusene i Norge, forteller, sier Sindri Mar Finnbogason i TIX. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

Logoen til TIX.

SKJER DET NOE SPENNENDE HOS DITT KULTURHUS ELLER DITT FIRMA?
Tips oss om små og store nyheter!