NYTT OM NAVN

Tilbake til barndomsbyen for å drive kulturhuset

Linda S. Berglund (t.h.) overtar etter Gunnar Hofsøy (t.v.) som arrangementsansvarlig for Bakkenteigen kulturhus og kulturformidling i Horten. Foto: Tom Arild Dahl, Gjengangeren. (Gjengitt med tillatelse.)

Linda S. Berglund er født og oppvokst i Horten, men har i voksen alder bodd i både Bergen og Nederland. Nå er hun tilbake i hjembyen – som nyansatt arrangementsansvarlig for Bakkenteigen Kulturhus.

Linda S. Berglund er 48 år – og mor til to jenter på hhv. 17 og 24 år.

– Jeg er veldig glad i byen vår – og jeg tenker at man må «reise vekk for å lengte tilbake»!

– Jeg jobbet inntil nylig i Tønsbergs Blad, hvor jeg hadde en regional stilling for alle Amedia-avisene i Vestfold. Her hadde jeg ansvaret for store merkevarekunder, produktansvar for innstikk og digital DM samt koordinator for billettsystemet TicketCo. 13 år i mediebransjen har gitt meg en god og bred erfaring innen markedsføring, budsjettarbeid, prosjektledelse internt og eksternt, nettverk- og relasjonsbygging, personalansvar, kreativt arbeid og ellers en god innsikt i en spennende bransje.

– Som frivillig kulturarbeider har jeg de siste sju årene vært prosjektleder for ni ulike teater- og revyoppsetninger. Dette har gitt meg god ledererfaring og stor kunnskap i å planlegge, koordinere og gjennomføre kulturarrangement, samt forhandle avtaler og kontrakter. Min styrke her er nok min evne til å engasjere og begeistre, slik at vi alle trekker i samme retning for å oppnå et godt resultat. Mitt lokale engasjement gjennom mange år har gitt meg et stort nettverk på tvers av kultur, idrett og næringsliv i Horten kommune. I tillegg har jeg et godt etablert forhold til mediebransjen i hele Vestfold, samt kjennskap til ulike kultur- og eventsarrangører i fylket.

Linda S. Berglund er ny arrangementsansvarlig for Bakkenteigen kulturhus og kulturformidling i Horten. Foto: Alexander Svanberg, Horten kommune

Stillingen som arrangementsansvarlig for Bakkenteigen Kulturhus fanget umiddelbart Lindas interesse da hun leste om dette på kommunens hjemmeside – samt i flere delinger på Facebook.

– Jeg tenkte: Nå kunne jeg endelig få muligheten til å jobbe i og for Horten igjen!

Linda S. Berglund har vært med i Teatergruppen Masken i Horten siden 1981, og brenner virkelig for kultur og gode opplevelser.

– Dette har vært en stor del av livet mitt, og nå kan jeg bringe dette videre inn i den nye jobben min.

– Som arrangementsansvarlig på Bakkenteigen Kulturhus skal jeg først nå sørge for å fylle setene gjennom høstens program. Samtidig skal våren 2018 bookes inn. Vi har et trofast og flott publikum som vi fortsatt skal ivareta – men jeg håper vi også kan treffe nye målgrupper, som f.eks. studentene. Her er det absolutt et potensiale.

– Synlighet og innhold blir mer og mer viktig, da lokalmiljøet nærmest flommer over med ulike kulturtilbud og opplevelser. Her må vi jobbe aktivt for og «stikke oss fram», skape snakkiser, være synlig i flere mediekanaler – og sørge for at publikum velger vårt arrangement. Ellers deltar jeg på mange ulike arrangement i kommunen vår – som f.eks. musikkfestivaler, matfestivaler, konserter, næringslivsfrokoster/-seminarer, HortenLove, arrangørforum osv.

– Hva gjør du når du ikke jobber?

– Når jeg kobler av fra jobben, løper jeg langs vår fantastiske kyststi mellom Horten og Åsgårdstrand. Frisk luft og bevegelse er viktig for meg. Men ellers er jeg eklar for å tilbringe kvelder og helger i byens storstue – i Vestfolds kulturhovedstad.

Bakkenteigen kulturhus ligger i tilknytning til Høgskolen i Vestfold og ble tatt i bruk i 1991. I kulturhuset finnes en storsal med 450 sitteplasser.

Linda S. Berglund overtar etter Gunnar Hofsøy. Torgeir Lorentzen er leder for Bakkenteigen kulturhus og kulturformidling.

Gunnar Hofsøy (t.v.) ønsker Linda S. Berglund (t.h.) lykke til som arrangementsansvarlig for Bakkenteigen kulturhus og kulturformidling i Horten. Foto: Alexander Svanberg, Horten kommune

Sørgmodig farvel med bransjen etter 40 år