LEVERANDØR

Sweet Point Studios blir navnet på Audiens’ «soundlab»

Gründer Thorbjørn Danbolt (t.v.) og prosjektleder Jo Wang i Audiens Norge inne i den nye «Soundlab»-hallen firmaet bygger på Skedsmokorset. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

Lydlaboratoriumet Sweet Point Studios åpner 23. november 2018.

Dette blir Nordens første «lydklinikk» for for demonstrasjon av elektroakustiske etterklangsystemer (AAS).

Sweet Point Studios er en fullverdig «kulturhussal» på 250 kvadratmeter.

Med Active Acoustic Systems kan etterklangstidens manipuleres i et rom. Et «tørt» akustisk rom kan dermed forvandles til en naturlig, klangfylt konsertsal (og alle nivåer i mellom). Dette gjør at man får fleksible arenaer som kan tilpasses ulike brukere og behov. Konserthus, kulturhus, teater, kirker, konferansesenter og auditorier er typiske brukere av AAS-systemer.

Fredag 23. november 2018 blir det fagdag og fest hos Audiens Norge i lokalene i Industriveien 20A på Skedsmokorset, i Skedsmo kommune i Akershus fylke, utenfor Oslo.

Her vil Thorbjørn Danbolt presentere firmaet og prosjektet, og Bernd Boack fra Müller-BBM Acoustic Solutions GmbH i Tyskland presenterer systemene Vivace og Vicello. Det blir selvsagt også demonstrasjon av systemet, med fokus på «voice lift», «3D-lyd» og eksempler på lydsterk og lydsvak akustisk instrumentavspilling.

Det er også en seksjon med fokus på Fohhn Steerable Loudspeaker og Fohhn PT70 ved Are Tomter Hansen.

Audiens’ Soundlab tar form

Active Acoustic Systems er installert i Lørenskog hus, Rommen scene, nye Hønefoss kirke og Bjørkelangen kulturhus og er Audiens Norge nyeste installasjoner. I løpet av de neste to årene skal både Ål Kulturhus sin nye sal og Åsane Videregående skole og kulturhus installere løsninger fra Vivace/Vicello.

Audiens bygger demosal for etterklangsanlegg