DRIFT

Sunndal kulturhus med 25-årsjubileum

Sunndal kulturhus runder 25 år i desember 2017. Foto: Sunndal kulturhus.

I desember 2017 er det 25 år siden at det gamle Sunndalsøra samfunnshus ble til Sunndal kulturhus. Det blir feiring 15. februar 2019.

Det forteller avdelingsleder Marianne Furu Høydal og kultursjef Ole Magne Ansnes til lokalavisene Tidens Krav og Aura Avis.

Sunndal kulturhus er kommunalt og drives som en avdeling i Sunndal kommunes kulturtjeneste, men eies av Sunndalsøra samfunnshus BA, hvor kommunen er majoritetseier med 63,7 prosent.

Sunndal kulturhus er fast spillested for Riksteatret, Teatret Vårt og JazzåTeatret. Man har faste utstillinger i Galleri Barbara i samarbeid med Kunstnersenteret i Møre & Romsdal. Husets kino, Sunndalsøra kino, har ca. 700 kinoforestillinger i året.

Sunndal kulturhus ble åpnet i desember 1992, etter en ombygging av Sunndalsøra Samfunnshus, som ble bygd i 1961. Huset er regionalt kulturhus for regionen Tingvoll, Nesset og Sunndal.

Hovshall er husets store amfi-sal, med 370 sitteplasser og to seter tilrettelagt for handikappede.

Keila er den andre amfisalen, her er det 74 seter.

Husets festsal, Støgu, er velegnet til kurs, konferanser, konfirmasjoner, bryllup og begravelser. Med lave leiesatser og god mat, er Sunndal kulturhus et mye brukt selskapslokale.

Logoen til Sunndal kulturhus.

Opprinnelig ble huset bygd i 50-årene, som et slags Folkets hus. I 1992 ble det endret og ombygd, slik det fremstår i dag, og det er dette jubileet som nå skal markeres. De siste årene er det også investert ca. 16 millioner kroner i oppgraderinger,

Festkonserten 15. februar blir en gratis dugnadsbasert konsert, men publikum kan betale om de ønsker. Det blir lokale innslag, samt en eller to nasjonale artister, på scenen,

– Rammen er halvannen til to timer som vi ønsker å fylle med kor, musikk, orkester, dans, teater eller andre aktiviteter. Vi setter ingen begrensning i sceneuttrykk. Førstemann til mølla får delta, og vi håper det er mange som ønsker å bli med, , sier Marianne Furu Høydal, som er avdelingsleder for kino og kulturhus, til Tidens Krav.

Sunndal kulturhus. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

Marianne Furu Høydal, som er avdelingsleder for kino og kulturhus i Sunndal kulturhus. Foto: Privat.