ARTISTOMTALE

Stjernesolist turnerer hjemlandet med verdenskjent ungdomsorkester

David Coucheron fra Nesodden er solist når New England Conservatorys ungdomsfilharmoni besøker fire kulturhus/festivaler sommeren 2017. Foto: New England Conservatory.

Den norske stjernefiolinisten David Coucheron er solist når New England Conservatorys ungdomsfilharmoni besøker Norge i sommer. Det blir besøk hos Oslo konserthus, symfonifestivalen i Valdres, Grieghallen i Bergen og Stavanger konserthus.

New England Conservatorys ungdomsfilharmoni (NEC) turnerer Norge fra 23. juni til 2. juli 2017.

Den Atlanta-baserte norske fiolinisten David Coucheron fra Nesodden er turneens ledende solist, mens den erfarne dirigenten David Loebel skal lede ungdomsfilharmonien under konsertene i Norge.

Sammen vil de utføre Saint-Saens fiolinkonsert nr. 3, og ungdomsfilharmonien vil i tillegg utføre Rachmaninovs Symfoniske danser og musikk fra andre store mestere.

David Coucheron begynte som konsertmester ved Atlanta Symphony Orchestra som 25 åring i 2010, og var på den tiden den yngste konsertmesteren på det amerikanske kontinentet. Coucheron har alt rukket å bli en kjent og etablert solist og har spilt med noen av verdens mest anerkjente dirigenter og orkestre. Nå ser han frem til å turnere i Norge med talentene i Bostons New England Conservatorys ungdomsfilharmoni.

– Å opptre med NEC ungdomsfilharmoni er helt forskjellig fra å opptre med profesjonelle orkestre. Som student er det alltid så mye spenning rundt det å spille et omfattende repertoar for første gang og på et nytt sted, og som et resultat blir fremførelsen spesielt levende. Dette kommer til å bli en opplevelse både for orkesteret, for publikum og for meg personlig, sier David Coucheron.

– Saint-Saens fiolinkonsert er et viktig og vakkert klassisk verk, og jeg håper at så mange som mulig vil oppleve denne musikkperlen med oss i sommer. Den første delen er pompøs og spennende, den andre er vakker og den tredje er bare mye moro, sier Coucheron.

New England Conservatorys ungdomsfilharmoni. Foto: New England Conservatory.

New England Conservatorys ungdomsfilharmoni består av 90 svært talentfulle unge musikere i tenårene, og er anerkjent som et av de aller beste ungdomsorkestrene i verden. Dirigent David Loebel leder regelmessig orkesteret gjennom flere av verdens mest krevende klassiske verker – verker som svært sjeldent blir fremført av musikere i denne alderen.

– Studentene i ungdomsfilharmonien spiller på et teknisk nivå som var helt utenkelig når jeg var på deres alder. Derfor er det spesielt spennende både å undervise og turnere med dem. I motsetning til profesjonelle musikere, som er vant til reising og turneer, er dette en ny og spennende opplevelse for studentene. Å få spille i Norge og lære mer om landet er noe de gleder seg stort til, sier dirigent og leder David Loebel.
25. juni:
Oslo Konserthus

27-28. juni:
Fagernes, Valdres Sommersymfoni

29. juni:
Bergen, Grieghallen

1. juli:
Stavanger konserthus
Saint-Seans: fiolinkonsert nr. 3, Rachmaninovs Symfoniske danser

Basert på en pressemelding.

New England Conservatorys ungdomsfilharmoni. Foto: New England Conservatory.