FESTIVAL

Solid besøk under Kongsberg Jazzfestival 2017

Steve Lukather fra Toto under avslutningskonserten på Kongsberg Jazzfestival 8. juli 2017. Foto: John Berge, KULTURHUSMAGASINET.no ©

Det ble solgt 26.600 billetter til årets Kongsberg Jazzfestival. Festivalen føyer seg inn i rekken som den fjerde best besøkte i festivalens 53-årige historie.

Fulle hus på klubbscenene har preget årets festival med sterke jazznavn som The Chick Corea Elektric Band, Dee Dee Bridgewater, John Scofield, Susanna og Karin Krog.

– Et voldsomt regnskyll på fredag kveld medvirket til at vi ikke har solgt like mange billetter til folkefestkonsertene på Kirketorget som vi håpet på, sier festivalsjef Kai Gustavsen.

Årets festival skjedde fra 5. til 8. juli 2017.

Festivalen ble avsluttet med norgesvennenes Totos første Europa-konsert på deres turné i år. Toto spilte en rekke «deep cuts», i tillegg til hitsene som publikum forventet.

David Paich fra Toto under avslutningskonserten på Kongsberg Jazzfestival 8. juli 2017. Foto: John Berge, KULTURHUSMAGASINET.no ©

Joseph Williams (t.v.) og Steve Porcaro (t.h.) fra Toto under avslutningskonserten på Kongsberg Jazzfestival 8. juli 2017. Foto: John Berge, KULTURHUSMAGASINET.no ©

Midtveis i årets festival ble det annonsert at a-ha kommer til Kongsberg Jazzfestival i 2018.

– Her har vi i løpet av få dager allerede solgt 6.000 billetter, så allerede nå ruster vi oss for besøksrekord i 2018, sier Kai Gustavsen.

Kirketorget på Kongsberg er allerede trangt nok for et band av Totos størrelse, så hvordan det skal gå når a-ha trekker folk dit? Det tror vi for egen regning blir som sild i tønne å regne …

Reklame for a-has konsert i 2018. Foto: John Berge, KULTURHUSMAGASINET.no ©