KULTURHUSBRANSJEN

Sola kulturhus skal markerere 30-årsdagen nøyaktig på dagen

Sola kulturhus slik det fremstår i 2017: Foto: Sola kommune.

21. november 2017 er det nøyaktig 30 år siden Sola fikk sitt eget kulturhus. Da blir det feiring – på en tirsdag!

Tirsdag 21. november 2017 ønsker Sola kulturhus å invitere alle i lokalsamfunnet til en storslått feiring på kulturhuset.

I år har Sola kulturhus fått med seg Øisteins blyant og Hanne Sørvaag på feiringen.

Sola kulturhus byr også på blant annet en 30 meter lang kake i foajeen og billettpriser som er 1987-vennlige, opplyser Elisabeth Bjelland, markeds- og kommunikasjonskonsulent hos Sola kulturhus.

Daglig leder på kulturhuset anno 2017 er Eirik Vatne.

Sola kulturhus ble presentert slik i 1987.

Sola kulturhus programblad 1987:

Som man kan se av programbladet anno 1987 er Rita Eriksen like aktuell i dag som for 30 år siden. Lørdag 21. november 1987 ble det holdt en åpningsforestilling med blant annet musikalske innslag ved Rita Eriksen, Sola symfoniorkester, Confession, danseoppvisning ved Nord-Jæren Sportsdanser klubb og teater ved BATS (British Amateur Theatre Society). Åpningen ble kalt en «åpen folkefest med lokale og nasjonale underholdningskrefter.»

Den offisielle åpningen var lørdag 5. desember da daværende ordfører Kåre Kvalvik tok imot 400 innbudte gjester. Da kulturhuset hadde gresstak ble ordføreren overrakt en lys levende geitebukk i gave fra byggmesterfirmaet Sagen. Bukken og to-tre andre geiter fikk senere leve mange gode dager oppe på gresstaket.

Sola kulturhus ligger sentralt i Sola kommune, et steinkast fra Stavanger lufthavn, 12,5 kilometer fra Stavanger og 8,5 kilometer fra Sandnes.

Avisoppslag fra åpningen i 1987.

Eirik Vatne er leder for Sola kulturhus. Foto: Sola kommune.