BRANSJEORGANISASJON

Skifter navn i tide før 25-årsjubileet

Norsk kulturhusnettverk som navn er historie. Nå heter foreningen Norske kulturhus.

Året før foreningen – i 2019 – går inn i feiringen av sitt 25-års jubileum har medlemmene i Norsk kulturnettverk enstemmig vedtatt å skifte navn til Norske kulturhus.

– Nå er navnet mer likt våre søsterorganisasjoner som Norske Konsertarrangører, Norske Festivaler og Norsk Jazzforum, forteller Rolf-Cato Raade, styreleder i Norske kulturhus (NKH), og til daglig direktør for Stormen Konserthus i Bodø.

Han forteller at det var en grundig og god strategiprosess i styret, med nye vedtekter som ble godkjent på årsmøtet i Oseana Kultursenter 23. april 2018.

– Gjennom prosessen så vi at en navneendring var naturlig av mange grunner, sier Raade til Kulturhusmagasinet.no.

Det som startet som et mer uformelt nettverk i 1994 er i dag en aktiv medlemsorganisasjon med 129 konsert- og kulturhus.

Les mer om tidligere NKN, nå NKH, her:

Rolf-Cato Raade glad for et svært godt kulturhusår-2017

Kulturhusene vil ha mer av byggebevilgningene og lavmoms, for å bli mer aktive og egenproduserende

Folk i kulturhus: Nina Hodneland