BRANSJEORGANISASJON

Sikkerhet i fokus under høstens NKN-fagkonferanse

Rolf-Cato Raade, direktør for Stormen konserthus og styreleder i Norsk kulturhusnettverk (NKN). Foto: Per Mork, Kulturhusmagasinet.no ©

Norsk kulturhusnettverk (NKN) har tradisjon for to medlemssamlinger pr. år. Fra høsten av kalles disse fagkonferanser, og den forestående konferansen vil ha sikkerhet i fokus.

– Det blir et stort fokus på sikkerhet og HMS i lys av den siste tidens hendelser, som gir helt nye utfordringer for alle kulturaktører, forteller Rolf-Cato Raade, direktør for Stormen konserthus og styreleder i NKN, på telefon i en samtale med Kulturhusmagasinet.

Han viser til islamistiske terrorangrep mot kulturarrangement i København, Paris og Manchester som ferske eksempler.

– Vi lever i en helt annen tid. Det er mange modeller videre. Hvordan tenker man rundt dette? Hva er fremtiden for konsertarrangører? Dette skal vi drøfte grundig, sier Raade.

Neste fagkonferanse i NKN-regi finner sted 16. og 17. oktober i Stavanger konserthus.

Under vårens samling, i Olavshallen i Trondheim, var det rundt 120 deltakere.

NKN venter seg minst like mange denne gang, om ikke flere.

– Vi er mer enn bare en «samling» nå, så vi kaller det heretter for konferanser, sier NKN-styrelederen.

Det er alt fra daglig ledere til markedssjefer, produksjons- og teknisk ansvarlige ved kulturhusene, som er hovedmålgruppen for NKN-samlingene.

– Mange ser også på samlingene som et møtested for å treffe kolleger. Pausene er kjempeviktige. Da skapes synergi og nettverk. Ikke minst er det viktig for mange å plukke opp ting fra andre hus: å lære av hverandre. Det er like mye den sosiale arenaen som det faglige som betyr noe, sier Raade.

Norsk Kulturhusnettverk (NKN) sin logo.

Når det er sagt, vil han understreke at NKN alltid satser hardt på godt faglig innhold.

– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på de siste tre-fire samlingene, så det inspirerer til å holde fortsatt god kvalitet!

Raade lover flere internasjonale foredragsholdere.

En av de som kommer er danske Torben Seldrup, direktør ved musikkhuset Esbjerg og Styreleder for Danske konsert og kulturhus, som er søsterorganisasjonen til NKN.

Flere foredragsholdere kommer til utover sommeren og høsten, forsikrer Raade.

Som også lover fokus på kontraktsprosjektet for kulturhusene i regi av Bing Hodneland advokatselskap DA.

Folk i kulturhus: Nina Hodneland