BRANSJEORGANISASJON

Rolf-Cato Raade tar en ny, siste runde som styreleder

Styreleder Rolf-Cato Raade i Norske kulturhus (NKH) er til daglig adm. direktør for Stormen Konserthus Bodø KF. Foto: Per Mork, Kulturhusmagasinet.no ©

Rolf-Cato Raade, styreleder i tidligere Norsk kulturhusnettverk (NKN) – nå – Norske kulturhus (NKH), kjører på med en ny runde i styret.

Under årsmøtet i Oseana Kultursenter 23. april 2018 ble Raade gjenvalgt.

Han har vært styreleder i foreningen siden 2015, og blir nå altså sittende til 25-årsjubileet i 2019.

Da har han vært leder i fire år, som er maksimum periode – ifølge foreningens vedtekter.

Han er til daglig direktør for Stormen Konserthus i Bodø.

Nå skal Raade fortsette jobben for de 128 andre kulturhusene som er medlem i nettverket.

– Hva motiverer deg som leder av foreningen?

– Medlemmene og styret. Det er alltid inspirerende å treffe alle dyktige kolleger på fagsamlingene. Det er meget kompetente og kunnskapsrike personer som kunne ha jobbet innen mange bransjer, men som har valgt kulturbransjen, svarer Raade overfor Kulturhusmagasinet.no.

– Vi har et meget godt styre med kreative og løsningsorienterte medlemmer, og jeg gleder meg til hvert styremøte.

Fra venstre: Mette Killingmoe, daglig leder for Askim kulturhus AS, Andreas Gilhuus, daglig leder for Bølgen Kulturhus, Rolf-Cato Raade, direktør for Stormen Konserthus, Ole Tobias Lindeberg, direktør for Oseana Kunst & Kultursenter, Marit Glimstad, salgs- og markedssjef i Olavshallen og Tom Erik Anfinsen, Konserthussjef, Festiviteten, Haugesund konserthus (3. vara). Unni Heimdal, Gjøvik kino og scene og Lars Otto Ullereng, Lillestrøm kultursenter fortsetter som hhv. 1. og 2. vara, men var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Norske kulturhus (NKH).

– Og så må jeg trekke frem vår dyktige daglige leder Nina Marie Hodneland. Det er veldig motiverende å jobbe sammen med henne, og hun gjør en super jobb.

Ledere fra Stormen konserthus, Bølgen Kulturhus, Olavshallen, Oseana Kunst og Kultursenter og Askim kulturhus er valgt til å representere landets 129 kulturhus.

Dette er styret i Norske kulturhus (NKH) i perioden 2018-2019:

Rolf-Cato Raade, direktør for Stormen Konserthus er gjenvalgt som styreleder

Styremedlemmer: