KULTURHUSDRIFT

Rekordene faller år etter år hos Brygga kultursal i Halden

Martin Gundersen er leder for Brygga kultursal i Halden. Foto: Clifford James Photography (Gjengitt med tillatelse.)

Omsetningen hos Brygga kultursal i Halden har økt med nærmere 90 prosent etter at Martin Gundersen ble ansatt våren 2013.

– Ja, det stemmer, sier Martin gledesstrålende til Kulturhusmagasinet.

– Hvert av de siste fire åren har vært det beste. Det var 20.600 besøkende totalt i 2016. Pr. 1. november 2017 hadde vi 21.000 besøkende, så vi regner med det havner rundt 24.000 i år, sier kulturhussjefen.

Besøksøkningen er da på ca. 85 prosent disse fire årene, men omsetningsøkningen enda noen hakk over. Brygga kulturhus har nå rundet ni år.

– Dette er gøy! Vi får håpe på økning neste år også!

Overfor lokalavisen Hamar Arbeiderblad (bak betalingsmur) sier Gundersen at han har hatt som mål at Brygga skal bli regionens største kulturhus.

Årsaken til suksessen forklarer han med et variert og bredt program, med andre ord «noe for alle aldre, i alle sjangre.» Suksess avler suksess, og det gjør at stadig flere artister og show finner veien til den svenske grensbyen i Østfold.

Martin Gundersen har før han begynte som kulturhussjef bakgrunn som markedsansvarlig for Det Norske Blåseensemble (2003-2011) og han var også kinosjef ved Aladdin Kino Halden i årene 1997 til 2002.

LES MER OM MARTIN GUNDERSEN HER:

Folk i kulturhus: Martin Gundersen

FAKTA OM BRYGGA KULTURSAL

Brygga kultursal åpnet dørene i desember 2008. Salen er svært fleksibel med motorisert amfi, hydraulisk scene på 8×16 meter og variabel akustikk. Salen kan rigges på en måte som gjør at den fremstår intim for så vel 80 som 800 personer.

Til daglig fungerer salen som øvings- og konsertlokale for Det Norske Blåseensemble og konferansesal for Thon Hotell Halden som ligger vegg i vegg. At hotellet ligger i samme bygg, bidrar til at Brygga Kultursal er en foretrukket konsertarena for publikum og de store artistene- veien er kort fra scene til seng.