NYBYGG

Rådhusteatret i Ski åpner dørene etter halvannet års oppussing

Kulturhusleder Håvard Refsdal (t.v.) og teknisk leder Fredrik Pagander hos Rådhusteatret i Ski. Foto: Rådhusteatret/Odd Inge Rand.

Etter halvannet år med oppussing er Rådhusteatret i Ski klare for å åpne dørene for publikum. I den anledning har de også lansert nye nettsider og de inviterer til åpent hus.

Rådhusteatret ligger vegg i vegg med Ski rådhus og stengte dørene i oktober 2015.

Halvannet år etter er rehabiliteringen endelig i mål.

Det blir en myk start fra 30. mai 2017 og utover sommeren, før det blir ordinær drift fra 24. august, forteller kulturhusleder Håvard Refsdal til Kulturhusmagasinet.no.

Da blir det premiereforestilling på den lokale teaterskolens jubileumsforestilling av Pinocchio. Marianne Mørks Teater fra Ski feirer nemlig 25 år.

Slik er den nye storsalen hos Rådhusteatret i Ski. Foto: Rådhusteatret

– Det blir diverse andre forestillinger for barnehager og skoler nå utover før-sommeren, så får vi testet at alt fungerer, sier han.

– Hvordan har det vært å være stengt så lenge?

– Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves, repliserer Refsdal.

– Vi har ikke vært arbeidsledige, for å si det slik.

– Hvordan er forventningene hos publikum?

– Jeg håper de gleder seg like mye som vi har gjor!

– Hva er det viktigste som er blitt gjort som en del av rehabiliteringen?

– Det å sikre rømmingsveier, å få bedre brannsikkerhet bak scenen og andre HMS-tiltak, å få bedre innlastingsmuligheter til scenen, større areal. Det er også flott med oppgradert sal, nye og flere seter, sier kulturhuslederen.

– Dere virker veldig aktive på sosiale medier?

– Ja, det vil jeg påstå vi er. Vi har en bra markedskonsulent i Odd Inge Rand som sørger for det.

– Og ny nettside og logo er på plass.

– Ja! Det er veldig gøy å få ny nettside. Den fungerte den gamle også. Vi hadde et hus fra 1957, så nettsiden og logoen på den forrige var litt retrostil. Med det nye uttrykket har vi nok «landet» for mange år.

Ny logo, nytt design og ny nettside for Rådhusteatret i Ski kommune.

På nasjonaldagen, 17. mai 2017, er det åpent hus hos Rådhusteatret.

Da står dørene våre åpne for de som vil ta en titt inn i deres nye hovedsal, utvidet foajé, den nye kultursalen i andre etasje og de øvrige publikumsområdene.

John Hoset, avdelingsleder bygg og vedlikeholdsavdeling i Ski kommune, forteller til Kulturhusmagasinet at oppussingen av Rådhusteatret er en del av et større byggtiltak.

To eldre bygg har nå blitt koblet sammen med et nytt bygg.

– Det har vært veldig store utfordringer å bygge nytt tilbygg til to gamle bygg, med forskjellig etasjer og grunnforhold, sier Hoset,

70 millioner er totalprisen og ATE AS er hovedentreprenør.

Dette er prosjektet i sin helhet:

«Prosjektet består i ulike tiltak i kvartalsbebyggelsen i Idrettsveien 8, rådhusteater og rådhus. Arbeidene som skal utføres, er nytt tilbygg inne- holdende kantine/kafé med kantinekjøkken, ny publikumsgarderobe/toaletter, møterom og handikapheis.

Ombygget areal inkluderer ny adkomst/transport i eksisterende kjeller i rådhusteatret, oppgradering av utøvergarderober, nytt avdelingskjøkken, hoved- og byggesaksarkiv/datarom og toaletter/handikaptoalett/rengjøringsrom i mellombygget.»

PS: På høstmenyen til Rådhusteatret står blant annet:

• Bare Egil og Aslags Superpopulære Barneshow
• Ørjan Burøes forestilling «Fordommer»
• Vamp
• Allerede nevnte Marianne Mørks Barne- og Ungdomsteater, og andre lokale helter: Ski Storband, Kjendiskonserten og Ski Rockteater!

Ny logo for Rådhusteatret i Ski kommune.

Slik var den gamle logoen for Rådhusteatret i Ski kommune.

SKJER DET NOE SPENNENDE HOS DITT KULTURHUS ELLER DITT FIRMA?  Tips oss om små og store nyheter!