LEVERANDØR, NYTT OM NAVN

Pensjonerer seg som 72-åring etter 25 år i Scandec

Bjørnar Riise (72) har hatt siste dag på jobben hos Scandec. Han la ned 25 års innsats for bedriften. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

KOLBOTN: – Nok er nok, men jeg hadde egentlig tenkt å gi meg først da jeg fylte 90 år!

Torsdag 27. september var en 56 år lang karriere over for tromsøværingen Bjørnar Riise (72), salgsingeniør hos lyd- og bildedistributøren Scandec.

Firmaet har holdt det gående siden 1984 og er et av de største innen sitt felt.

Og Bjørnar har jobbet for Scandec i hele 25 år.

På avslutningsdagen ble de siste restene fra kontoret ryddet, og det ble servert ekstra god lunsj, kake, taler ble holdt og Bjørnar fikk gave.

– Bjørnar har betydd enormt mye for Scandec, sier Kjell Haukelidsæter, salgs-og markedsdirektør.

– Han var min mentor da jeg begynte her for 16 år siden, og jeg har alltid fått hjelp fra ham. Bjørnar har vært en meget lojal ansatt og også sørget for å utvikle egne produkter for bedriften.

– Spennende. Hva da?

– «The missing link», sier Bjørnar og smiler.

– Det har vært ting vi ikke har kunnet skaffe fra internasjonale leverandører, så da har vi laget det selv. F.eks. en talevarslingssentral.

Kjell Haukelidsæter (t.v.), salgs-og markedsdirektør i Scandec, har hatt Bjørnar Riise som mentor. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

Scandec har pr. september 2018 32 ansatte, og i løpet av høsten skal det ansettes flere selgere og flere på teknisk avdeling.

Det er ikke et firma med stor gjennomtrekk.

De fleste blir værende, og grunnen til det er enkel sier alle de Kulturhusmagasinet treffer på: Et godt arbeidsmiljø, spennende produkter og flotte kunder.

Bjørnar Riise startet på fiskebåt som 16-åring, og utdannet seg til TV- og radioreperatør. Han drev også egen butikk.

Så flyttet Bjørnar fra Tromsø til Bærum, og fikk jobb hos Scandec. Han fant fort ut at det ble for tungvint å pendle fra Bærum til Oppegård, så da bosatte han seg i nabokommunen, Ski kommune.

– Det har vært mest oppturer. Men alt tar slutt, sier Bjørnar.

Fra venstre: Kjell Haukelidsæter (salgs-og markedsdirektør), Frode Øygard (salgssjef Pro Audio) og Bjørnar Riise med et kretskort fra «hine dager». Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

– Jeg startet på teknisk avdeling hos Scandec og endte som selger, hehe. Dialekten ble noe avslepet da ikke alle på Østlandet forsto alle ordene.

– Hva føler du på en dag som denne?

– Jeg vet ikke riktig hva jeg føler. Det blir rart å bli pensjonist. Det er litt trist, men jeg gleder meg også, men det blir litt rart. Jeg har planer om å reise til Tromsø i høst og oppsøke røttene, og å spille mer gitar. Blir det for kjedelig får jeg begynne å søke jobber igjen!

Bjørnar Riise (72), salgsingeniør hos lyd- og bildedistributøren Scandec, tar fatt på pensjonisttilværelsen. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©