KULTURHUSDRIFT

Oslo konserthus vurderer å innføre publikumssjekk

Direktør Jørgen Roll i Oslo konserthus under Norsk kulturhusnettverks fagkonferanse i Stavanger konserthus, mandag 16. oktober 2017. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

– Nå kan man gå rett fra Flytoget med en stor koffert, hvis man ikke rakk å dra på hotellet og sette den fra seg i garderoben hos oss.

STAVANGER:

Det forteller en åpenhjertig direktør Jørgen Roll i Oslo konserthus.

Men nå tar hovedstadens største kulturhus grep.

– Vi gjør for lite, tror jeg, men vi har nå en beredskapsplan på gang med et nytt sikkerhetsselskap. Og vi har fått innspill fra Live Nation, som har vært på et internasjonalt sikkerhetsmøte.

– Og så har vi hatt evakueringsøvelser med folk i salen.

– Vurderer dere å sjekke folk når de går inn?

– Ja. Vi har mange innganger. Vi må ha flere ansatte i dørene. Det vil koste.

Roll sier at staben har blitt drillet «tørt» på ulike scenarioer.

– Vi skal kjøre en skarp øvelse, hvor de ansatte ikke vet at det er øvelse, forteller han.

Også Roll innser at Oslo konserthus aldri kan bli fullstendig sikret.

– En eller annen gærning kan alltid gjøre et eller annet. Man kan kjøre Ring 1 rett under huset, men vi kan jo ikke stenge gaten.

FAKTA:
Kulturhusmagasinet.no dekker NKN-konferansen i Stavanger konserthus takket være reise- og oppholdstøtte fra NKN. Vi dekker konferansen uten noen som helst bindinger eller krav til vår frie redaksjonelle dekning.

Oslo Konserthus-sjefen: «Nettverk er en god ting»