BRANSJEORGANISASJON, KULTURHUSDRIFT

Oslo Konserthus-sjefen: «Nettverk er en god ting»

Administrerende direktør Jørgen Roll i Oslo Konserthus er glad for at hovedstadens storstue nå endelig er medlem i Norsk Kulturhusnettverk (NKN). Foto: Oslo Konserthus.

Nå er også Oslo Konserthus medlem i Norsk Kulturhusnettverk (NKN). Administrerende direktør Jørgen Roll sier han og de ansatte gleder seg over å ha blitt med i nettverket.

Styret i Norsk Kulturhusnettverk (NKN) innvilget medlemskap til Oslo konserthus på styremøtet mandag 8. mai 2018.

– Hvorfor meldte dere dere inn i NKN?

– Det er et nettverk og nettverk er en god ting, svarer Roll overfor Kulturhusmagasinet.no.

Oslo Konserthus – eid av Oslo kommune – er et konserthus som ligger i bydelen Vika i Oslo og er også tilholdssted for Oslo-Filharmonien.

Oslo Konserthus ligger i bydelen Vika i hovedstaden og har siden åpningen i 1977 tatt sikte på å være en ledende arena i norsk kultur- og musikkliv med et bredt tilbud til hele befolkningen. Foto: Oslo Konserthus.

Noe rent kulturhus er det med andre ord ikke, men heller ikke så langt unna, mener Roll.

– Det er mange andre hus i hele landet som driver med stort sett de samme tingene som oss. Og vi sikkert noe å lære av hverandre! I stedet for å gjøre de samme feilene. Det gjelder å gjøre de færrest mulig antall ganger.

– Ja, vi er et konserthus, men et som er sammenfallende med konsert- og kulturhus over hele landet.

– Vi har mange av de samme menneskene og miljøene rundt oss og de samme artistene. Det er samme utfordringer og spørsmål, mener Roll.

Han regner med og tror at NKN blir et «fint lærested og motivasjonsted for hele organisasjonen.»

Oslo Konserthus’ offisielle logo.

– Men nettverket har eksistert i mange år: hvorfor ble dere medlemmer først nå?

– Vi har kanskje ikke vært nok klar over nettverket og det er litt nye mennesker her på huset, svarer direktøren, som har ledet Oslo konserthus siden 1. oktober 2014. Da hadde han arrangert 23 Norwegian Wood-festivaler i Frognerbadet i hovestaden. Han er fra Bærum og utdannet siviløkonom. Han var med da JBR Reklamebyrå og Dinamo ble startet.

I sin programerklæring sa Roll dette til Aftenposten:

– Konserthuset må bre ut vingene på nytt, reposisjonere seg, og stå tydeligere frem som den musikalske storstuen i Oslo. Huset har et fantastisk utgangspunkt for bredde, ikke minst nå etter rehabilitering og med bedre lydanlegg på plass. Mitt mantra som festivalsjef har alltid vært at det ikke betyr noe hva artistene spiller, bare de er bra og skaper magiske øyeblikk. Det tar jeg med meg videre, sier Jørgen Roll.

Storstuen tatt i bruk av Brit Floyd. Foto: Oslo Konserthus.

Oslo Konserthus ble NKN-medlem nr. 125

FAKTA OM OSLO KONSERTHUS

Konserthuset ble åpnet den 22. mars 1977. Det var opprinnelig kommunens plan å legge Konserthuset på en tomt ut mot Rådhusplassen, men et omdiskutert makeskifte førte til at Konserthuset ble plassert et annet sted i samme kvartal, mens Wilhelmsens rederi fikk disponere konserthustomten til sitt kontorbygg. Arkitekten Gösta Åberghs originale utkast til Oslo Konserthus ble tegnet allerede i 1957, men det var ikke før i oktober 1966 at selskapet Oslo Konserthus AS ble stiftet og planene ble konkretisert.

Oslo Konserthus ligger i bydelen Vika og har siden åpningen i 1977 tatt sikte på å være en ledende arena i norsk kultur- og musikkliv med et bredt tilbud til hele befolkningen. Verdens fremste artister og orkestre besøker jevnlig huset. Konserthuset består av to konsertsaler, diverse møte -og musikerrom, flere større foajéområder, forfriskningsbarer og billettekspedisjon, samt en kontorfløy.

Oslo Konserthus eier plassen foran huset og lokalene under denne. Lokalene har tidligere huset Stenersmuseet, Sardine’s og Club7. I løpet av 2017 skal disse lokalene igjen fylles med dans, film, teater, foto og musikk. Dessuten et spennende tilbud på mat og drikke. Kilde: Wikipedia

SKJER DET NOE SPENNENDE HOS DITT KULTURHUS ELLER DITT FIRMA?  Tips oss om små og store nyheter!