BRANSJEORGANISASJON

Oslo Konserthus ble NKN-medlem nr. 125

Norsk Kulturhusnettverk (NKN) – opprettet i 1994 og stiftet i 1997 – markerer 20-årsjubileet ved å ønske selveste Oslo Konserthus som medlem nr. 125 i foreningen.

– Det er veldig hyggelig at Oslo Konserthus ønsket å være medlem, sier Nina Marie Hodneland, daglig leder i Norsk Kulturhusnettverk, til Kulturhusmagasinet.no.

Styret i Norsk Kulturhusnettverk (NKN) innvilget medlemskap til Oslo Konserthus på styremøtet mandag 8. mai 2018.

Oslos ærverdige konserthus ble dermed medlem nr. 125 i NKN.

– Vi har en del store konserthus med som medlemmer fra før av: Stormen konserthus i Bodø og Stavanger konserthus. Disse konserthusene kompletterer konserthussiden og viser at det er et bredt spekter av de små, mellomstore og store som er medlemmer.

– Hvorfor har Oslo Konserthus valgt å melde seg inn hos dere, tror du?

– De ser nok arbeidet som er gjort og at foreningen er utvidet og endret. Vi har lagt vekt på faginnhold og nettverket vi representerer, sier Hodneland.

Fra før av er det kun ett annet medlem i Oslo: Rommen Scene i Grorruddalen.

– I og med at de nasjonale scenene er i Oslo, er ikke tradisjonen for kulturhus i Oslo så stor, forklarer NKN-lederen.

Nina Marie Hodneland er daglig leder i Norsk Kulturhusnettverk. Foto: Norsk Kulturhusnettverk.

NKN endret nylig på kontigentsatsen, etter at den i flere år har ligget på 8.000 kroner er den nå økt til 12.000 kroner.

Prisen er den samme for alle medlemmer. Årsaken til endringen er at NKN trenger mer midler for å kunne opprettholde et sekretariat og utføre tjenester for medlemmene.

Norsk Kulturhusnettverk (NKN) definerer et kulturhus slik:

Et kulturhus er et profesjonelt drevet bygg for kulturformidling og kulturproduksjon. En lokal og regional møteplass og arena for amatører og profesjonelle utøvere av kunst og kulturaktiviteter. Avhengig av innhold kan kulturhus også betegnes som en kunst-og kulturinstitusjon med spesialkompetanse innen kulturproduksjon og formidling.

Norske kulturhus har opprinnelig en definert rolle i kulturpolitikken ved at de representerer en verdifull kulturell infrastruktur og er et instrument for å oppfylle nasjonale kulturpolitiske mål, omsatt til lokale forhold (St.meld.nr.48. 2002-2003). I tillegg til å formidle kulturproduksjoner innen ulike sjangere har de også en viktig funksjon i det å utvikle det lokale kulturlivet, både som kompetansesenter og samarbeidspartner med lokale krefter, som vertskap for større produksjoner og som produsent for egne forestillinger. Dersom det igangsettes lokale og regionale produksjoner innen teater, dans, opera, klassisk musikk og andre sceniske kunstformer, er som regel kulturhuset en viktig kompetanseleverandør og samarbeidspartner for å få slike prosjekter gjennomført.

SKJER DET NOE SPENNENDE HOS DITT KULTURHUS ELLER DITT FIRMA?  Tips oss om små og store nyheter!