RIKSTEATRET

Oseanas markedssjef: «Riksteatret leverer alltid kvalitet»

Fra venstre: Tine Thomassen, dramaturg hos Riksteatret, Veronica S. Halhjem, markeds & kommunikasjonsansvarlig hos Oseana Kunst & Kultursenter og Morten Agnor, presseansvarlig hos Grimstad kulturhus. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

BJØRVIKA: Riksteatrets årlige samling for kulturhusene gir en vitaminnsprøytning av inspirasjon for høst- og vintersesongen.

Det er Veronica S. Halhjem, markeds & kommunikasjonsansvarlig hos Oseana Kunst & Kultursenter og Morten Agnor, presseansvarlig hos Grimstad kulturhus, skjønt enige om.

– Vi markedsfører alltid sterkt forestillingene fra Riksteatret, forteller Veronica S. Halhjem.

Hun mener Riksteatret «alltid leverer kvalitet» og at det omreisende teatret er «viktig for det ganske land».

Oseana Kunst & Kultursenter holder til i Os kommune, ikke langt unna Bergen.

Ordene gleder Tine Thomassen, dramaturg hos Riksteatret, som slår av en prat med Halhjem og Agnor idet vi hilser på.

– Riksteatret tilbyr noe tradisjonelt – til alle aldersgrupper. Det fine med disse årlige samlingene er at vi får sett hva som kommer, og får det mer «inn under huden», når vi skal selge dette inn til kundene.

Veronica S. Halhjem, markeds & kommunikasjonsansvarlig hos Oseana Kunst & Kultursenter. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no. ©

– Er alt like lett å markedsføre?

– Nei, de mer dype, tunge forestillingene som ikke er så kjente krever mer arbeid av oss, sier Halhjem.

Morten Agnor hos Grimstad kulturhus sier til Kulturhusmagasinet at det er barneforestillingene fra Riksteatret som er enklest å få besøkende på, men at kulturhuset også har godt besøk av voksenpublikum.

Erik Poppe om sin debut som teaterregissør: «Deilig moro!»

Riksteatret håper kulturhusene kan fylle opp enda flere seter med besøkende i 2018/2019-sesongen

Espen Mauno og Ulla Marie Broch er skuespillere i Georgs magiske medisin. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no. ©

Blant barneforestillingene i 2018/2019-menyen fra Riksteatret finner vi Georgs magiske medisin (av Roald Dahl), Karius og Baktus (av Thorbjørn Egner), På havets bunn, Jungelboken og Bukkene Bruse lager rumpebrann.

Her er Riksteatrets tre 2018-vinnere