KULTURHUSDRIFT

Ørstas nye kino- og kultursal ble gjenåpnet, men det ble for mye for kinoprojektoren

Slik ser den nye hovedsalen i Ørsta kulturhus med stoler levert av hjørnesteinsbedriften Fora Form. Foto: Ørsta kulturhus.

Etter å ha holdt stengt i over fire måneder kunne Ørsta kulturhus og kino endelig åpne dørene igjen fredag 15. september 2017. Men gleden ble kortvarig. Etter tre visningskvelder var det slutt.

Popcornmaskinen sa takk for seg dagen før åpningen og etter første visningshelg ga kinoprojektoren seg!

En kaputt popcornmaskin klarte ikke å stanse åpningshelgen. Nabokinoen i Volda trådte støttende til med maskinutleie.

Men etter tre visningskvelder sa strømforsyningen til kinoprojektoren takk for seg. Det ble rett og slett for mye for projektoren, som i stor grad hadde stått ubrukt siden 24. april 2017. Publikum på siste forestilling måtte gå skuffet hjem.

– Kjedelig med slike ting, men vi håper å være raskt i gang igjen, sier kulturhusleder Janne M. G. Skarstein til Kulturhusmagasinet.

Det blir teaterforestillinger først fra 28. september 2017, sier Skarstein.

Popcornmaskinen er relativt ny – fra 2014, og ny er bestilt.

Projektoren er også av nyere klasse.

Publikum strømmet til – sultne på filmopplevelser etter flere måneders «tørke» på kinofronten i Ørsta. Foto: Ørsta kulturhus.

Ørsta kulturhus, bygd i 1978, fikk en sårt tiltrengt vitaminnsprøytning i form av storslagen oppussing sommeren 2017.

Ombyggingen medførte endring fra 316 til 304 seter i den store fellessalen, og det var den lokale møbelprodusenten, Fora Form, som fikk tilslaget på de nye setene. De har også levert de over 20 år gamle setene som var i gamlesalen.

Oppussingen kostet først 6,5 millioner kroner, men så bevilget Ørsta kommune ekstra penger – en million kroner til – slik at salen skulle få Dolby Atmos, nye taklys og diverse bygningsmessig arbeider. Unique Digital Nordic fikk tilslaget på jobben, for 691.220 kroner eks. mva.

Men til åpningen var ikke salen Dolby Atmos-sertifisert av Dolbys medarbeider.

– Atmos er klart, vi må bare få lisensen. Vi venter på han som skal ta den endelige kalibreringen og gi oss lisensen. Det blir forhåpentligvis i løpet av september, sier Janne.

– Hva sier gjestene?

– Publikum roser valget av stoler, farger og kinolyd. Vi var utsolgt på It og det var godt besøk også på de andre filmene. Vi viste Biler 3, Pirates og It på fredag, pga etterspørsel frå mange. Ellers Kaptein Supertruse, Thelma, med flere.

Kulturhussjef Janne M. G. Skarstein hos Ørsta kulturhus. Foto: Privat

Røyklukt og kaputt popcorn-maskin, men ellers ingen skader. Nabokinoen Volda filmteater lånte ut sin maskin. Foto: Ørsta kulturhus.

Ørsta kulturhus stenger for sommeren

Kinoen i Ørsta kulturhus får Dolby Atmos