NYTT OM NAVN

Oppslaget i Tidens Krav: Starter nytt nisjenettsted

Faksimile fra Tidens Kravs oppslag om Kulturhusmagasinet, 19.05.2017) (Bak betalingsmur).

John Berge har allerede fått i gang Kinomagasinet, og satser nå på et nytt nettsted.

Av Alexander Lehmann, TIDENS KRAV

Fra før driver kristiansunderen John Berge allerede Kinomagasinet og Videomagasinet. Nå satser redaktøren på et nytt nisjekonsept: Kulturhusmagasinet. Den nye nettsiden skal fange opp det som skjer rundt på kulturhusene i landet.

Allerede da hjemmesiden gikk «live» på fredag 12. mai var det publisert 15 saker. Berge sier til Tidens Krav at han har brukt to uker på å produsere stoff, slik at det ikke var en tom hjemmeside fra dag én.

– Kinomagasinet er et bransjenettsted, og jeg oppdaget at kulturhusene ikke hadde et eget nettsted. Jeg er jo interessert i kultur, og det er en trend i mediebransjen mot flere nisjesteder, sier Berge.

Han har for øvrig tidligere jobbet i Tidens Krav i ti år. De siste 20 årene har han bodd i Oslo-området.

Selv sammenligner han nisjenettstedene med lokalaviser, men som fokuserer på bransje i stedet for geografi.

– Jeg er jo fra distriktet selv, og mye av min journalistiske lære skjedde i lokalavisene. Jeg gjør mye av det samme nå, og må ut å møte folk. Det ligger meg nært å ha fokus på hele landet, og jeg elsker å reise, sier Berge.

– Det blir vel mye jobbing å drive tre nettsteder. Hvordan får du tid?

– Ja, si det. Jeg må nok bare erkjenne at jeg er en arbeidsnarkoman som jobber effektivt og målrettet. Det er også takket være bakgrunnen i lokalavisa. Det blir en livsstil. Jeg prøver nå å bli flinkere til å skrive kortere saker. Målet for Kulturhusmagasinet er å produsere en til to saker per dag, sier Berge.

– Hva slags type stoff skal det nye magasinet inneholde?

– Det viktige blir å være ute og besøke kulturhusene, samt skrive om nye ansettelser og nytt om navn. Fra før vet jeg at det blir delt vanvittig mye på Facebook. Det blir også viktig å besøke leverandørene. Jeg regner også med å skrive om debattene i bransjen.

– Det foregår jo mye arbeid med opera- og kulturhuset i Kristiansund, det kommer du nok til å skrive om?

– Jeg har allerede vært i kontakt med kultursjefen i Kristiansund, det er en av sakene på blokka mi. Slike prosjekter er spennende å følge.

Hentet fra: https://www.tk.no/kultur/nyheter/medier/starter-nytt-nisjenettsted/s/5-51-309333