NYTT OM NAVN

Oppslaget i Tidens Krav: Starter nytt nisjenettsted

Faksimile fra Tidens Kravs oppslag om Kulturhusmagasinet, 19.05.2017) (Bak betalingsmur).

John Berge har allerede fått i gang Kinomagasinet, og satser nå på et nytt nettsted.

ANNONSE FRA NNNN:

Av Alexander Lehmann, TIDENS KRAV

Fra før driver kristiansunderen John Berge allerede Kinomagasinet og Videomagasinet. Nå satser redaktøren på et nytt nisjekonsept: Kulturhusmagasinet. Den nye nettsiden skal fange opp det som skjer rundt på kulturhusene i landet.

Allerede da hjemmesiden gikk «live» på fredag 12. mai var det publisert 15 saker. Berge sier til Tidens Krav at han har brukt to uker på å produsere stoff, slik at det ikke var en tom hjemmeside fra dag én.

– Kinomagasinet er et bransjenettsted, og jeg oppdaget at kulturhusene ikke hadde et eget nettsted. Jeg er jo interessert i kultur, og det er en trend i mediebransjen mot flere nisjesteder, sier Berge.

Han har for øvrig tidligere jobbet i Tidens Krav i ti år. De siste 20 årene har han bodd i Oslo-området.

Selv sammenligner han nisjenettstedene med lokalaviser, men som fokuserer på bransje i stedet for geografi.

– Jeg er jo fra distriktet selv, og mye av min journalistiske lære skjedde i lokalavisene. Jeg gjør mye av det samme nå, og må ut å møte folk. Det ligger meg nært å ha fokus på hele landet, og jeg elsker å reise, sier Berge.

– Det blir vel mye jobbing å drive tre nettsteder. Hvordan får du tid?

– Ja, si det. Jeg må nok bare erkjenne at jeg er en arbeidsnarkoman som jobber effektivt og målrettet. Det er også takket være bakgrunnen i lokalavisa. Det blir en livsstil. Jeg prøver nå å bli flinkere til å skrive kortere saker. Målet for Kulturhusmagasinet er å produsere en til to saker per dag, sier Berge.

– Hva slags type stoff skal det nye magasinet inneholde?

– Det viktige blir å være ute og besøke kulturhusene, samt skrive om nye ansettelser og nytt om navn. Fra før vet jeg at det blir delt vanvittig mye på Facebook. Det blir også viktig å besøke leverandørene. Jeg regner også med å skrive om debattene i bransjen.

– Det foregår jo mye arbeid med opera- og kulturhuset i Kristiansund, det kommer du nok til å skrive om?

– Jeg har allerede vært i kontakt med kultursjefen i Kristiansund, det er en av sakene på blokka mi. Slike prosjekter er spennende å følge.

Hentet fra: https://www.tk.no/kultur/nyheter/medier/starter-nytt-nisjenettsted/s/5-51-309333