KINO, KULTURHUSDRIFT

Oppdal kulturhus vurderer Dolby Atmos-lydanlegg i sin dedikerte kinosal

Morten Haagensen, kulturhuskonsulent og kinosjef for Oppdal kulturhus og Oppdal kino, inne i kinosalen som kanskje kan få Dolby Atmos-lyd installert. Foto: John Berge, KINOMAGASINET.no ©

Fire kinotekniske leverandører har nå levert anbud på installasjon av Dolby Atmos i den dedikerte kinosalen hos Oppdal kino i Oppdal kulturhus.

– Det stemmer! Vi ser på muligheten for å utstyre den ene salen med Atmos. Vi har spurt leverandørene og innhentet tilbud, bekrefter Morten Haagensen.

Han er kulturhuskonsulent med markedsansvar for Oppdal kulturhus og kinosjef for Oppdal kino.

Det er kinosalen, med 104 seter, som eventuelt skal få den beste kinolyden.

Leverandørene som har gitt prisoverslag er disse:

UCS (Unique Cinema Systems)
Videvox
Cinema Design
Kino & AV Teknikk

– Nå skal vi vurdere tilbudene og se om det blir noe av eller ikke, og så tar vi en avgjørelse senere i høst, sier Haagensen.

– Jeg tror mange kulturhus og kinoer vurderer Dolby Atmos i kinosalene. Vi vil også være med på utviklingen. Vi vil at kinopublikummet skal få best mulig tilbud, slik at det blir attraktivt å gå på kino.

– Oppdal kulturus er et offensivt kulturhus og kino, sier Haagensen.

Han legger til for egen regning at han tror de kinotekniske leverandørene nå får veldig mange forespørsler om nettopp Dolby Atmos-installasjoner.

Morten Haagensen, kulturhuskonsulent og kinosjef for Oppdal kulturhus og Oppdal kino, inne i kinoens tekniske rom. Foto: John Berge ©