KULTURHUSDRIFT

Ønsker seg ny kinosal i Buen kulturhus

Buen kulturhus i Mandal. Foto: Buen.

Buen kulturhus får ny nabo – Mandal hotell. I den anledning spiller kinosjefen inn at han vil ha en ny kinosal inn i hotellplanene.

Det er plass til en ny sal i området mellom kulturhuset og hotellet, mener Alf Myhre.

Buen Kulturhus i Mandal sto ferdig i 2012, og er godt besøkt, mye grunnet at både biblioteket og kinoen er der. I 2016 var det 41.000 kinobesøkende og rundt 150.000 kulturhusbesøkende.

– Det er et stort behov for hotell i sentrum, så det er jeg helt for, sier Myhre i en samtale med vårt nettsted.

Alf Myhre, kinosjef i Buen kulturhus i Mandal. Foto: Buen.

Dagens kulturhus har en dedikert kinosal med 110 seter og en multisal med 286 seter som kan brukes til kino.

– Men den salen har en komfort som ikke er forenelig med kino. Vi bruker den fordi vi må og på forestillinger man kan si det går greit med, men vi får mye klager på komforten, sier kinosjefen.

– Jeg vil ha en ny, dedikert kinosal. Det er ikke mulig å vise flere titler slik det er nå. Får vi en ny sal, kan vi øke inntjeningen til kulturhuset.

– Hvordan er responsen?

– Utbyggeren er skeptisk, så jeg ser ikke så realistisk på det. Det spørs om det er tid til å få det inn i planene, for alt med hotellet behandles med ekspressfart. De skal starte allerede i 2018 å bygge.