KULTURHUSMAGASINET er om, for og av kulturentusiaster.

Vi retter oss mot kulturinstitusjonene over hele Norge.

Foruten de rundt 150 rene kulturhusene, tar vi også for oss rene konserthus, musikkscener, festivaler, teater, kino, bibliotek og svømmehaller, og alt hva annet det utvidede kulturhusbegrepet innebærer.

Hovedmålgruppen for nettsiden er daglige ledere, ansatte, styrer, kommunepolitikerer med kulturansvar, ansatte i kommune/stat/forvaltning, leverandører til bransjen, m.fl. Samt vi regner også med at mange gjester ved kulturhusene vil finne mye av stoffet interessant. Alle disse skal fanges opp og vil få et etterhvert ukentlig nyhetsbrev fra KULTURHUSMAGASINET.no

Vi skal skrive om alt fra A til Å som denne bransjen er opptatt av og være dens «lokalavis» på nettet.

Vi skal også fokusere på drift av husene og da er det naturlig med dialog med leverandørene: å skrive om deres produkter og tjenester.

KULTURHUSMAGASINET ble lanserert 12. mai 2017.

OM JB FORLAG:

Nettsiden og magasinet er drevet av JB Forlag, med John Berge (f. 1971) som daglig leder og eier.

Berge har dekket forholdene i den norske, nordiske, europeiske og amerikanske film- og videobransjen siden 1997, først som frilanser i Filmmagasinet, deretter som kulturjournalist i NTB, og siden som frilanser og siden som redaktør for nå nedlagte RELEASE i årene 1998–2012. JAMESBOND.no ble startet i januar 2000. I 2012 startet Berge magasinet HIGH-DEF, som i 2014 ble omdøpt til KINOMAGASINET. I 2013 startet han nettsidene VIDEOMAGASINET.no og KINOMAGASINET.no.

Berge har også bakgrunn som frilansjournalist, journalist, vaktsjef, redigerer m.v. i medier som Nordmørsposten, Tidens Krav, Adresseavisen, Dagbladet, Dagsavisen, Aftenposten, Hjemmekino, Elektronikkbransjen, Se og Hør, Nationen, DinSide og NRK.

JB Forlag lager også redaksjonelt stoff, tar bilder, produserer nettsider og blader på oppdrag fra andre firma.

Pr. 2017 er Egmont Kids Media Nordic, Cappelen Damm, Mediamenn og Oppegård Avis blant JB Forlags oppdragsgivere, i tillegg til vårt arbeid med egne produkter. Sjekk ut firmaets nettside her.

Redaktør John Berge har vært medlem i Norsk filmkritikerlag siden 1998.

PRESSEOMTALE AV KULTURHUSMAGASINET:
Kristiansunder samler alle kulturhusene (KSU247.no – 15.05.2017)
Utflyttet Kristiansunder med nytt nasjonalt nettsted (KSU.no – 15.05.2017)
Nytt fagnettsted fra JB Forlag: KULTURHUSMAGASINET.no (KINOMAGASINET – 15.05.2017)
Starter nytt nisjenettsted (Tidens Krav – 19.05.2017) (Bak betalingsmur) – Les saken her på nettsiden via denne lenken.
John Berge driver allerede Kinomagasinet og Videomagasinet. Nå starter han Kulturhusmagasinet (Medier24.com – 19.05.2017)

John Berge anno 2017. Foto: Per Mork.

Per Mork (t.v.) og John Berge (t.h.) har samarbeidet siden 2006. Foto: JB Forlag.

SKRIVE FOR OSS? KULTURHUSMAGASINET ønsker oss dyktige frilansere, både for å skrive fagstoff og for å dekke arrangementer på kulturhusene i hele landet. Dette kan f.eks. dreie seg om turnér som skal landet rundt. I første omgang er vi nødt til å basere oss på frivillig arbeid da vi ikke har økonomi til å honorere skrivende. Ta kontakt med redaktør John Berge om du er interessert.

KULTURHUSMAGASINETS MEDARBEIDERE pr. mai 2017:

Redaktør, fotograf, skribent:
John Berge

Design, programmering, skribent:
Per Mork

KONTAKTINFORMASJON:

JB FORLAG
Halfdan Kjerulfsvei 6A
1410 KOLBOTN
Tlf.: 975 99 007

Besøk våre ulike nettsider her:

KULTURHUSMAGASINET (du her her nå!)
KULTURHUSMAGASINET FACEBOOK

JB FORLAG
JBFORLAG.no
JB FORLAG FACEBOOK

STOR TAKK TIL VÅRE STØTTESPILLERE pr. august 2017:

DX
SKEIE
FIBER PRO TECTOR

ANNONSERE HOS OSS? KULTURHUSMAGASINET når medarbeiderne i landets kulturhus, politiske beslutningstakere og leverandører. I juni 2017 starter vi med ukentlige nyhetsbrev. Vi tilbyr annonsepakker som inkluderer godt synlige bannere på nettsiden, i nyhetsbrevene og på Facebook-sidene våre. Ta kontakt med redaktør John Berge om du er interessert.