BRANSJEORGANISASJON

Nytt konserthusmedlem i Norsk Kulturhusnettverk

Grieghallen i Bergen er nytt medlem i Norsk Kulturhusnettverk (NKN).

Norsk Kulturhusnettverk (NKN) har fått selveste Grieghallen i Bergen som nytt medlem.

Det forteller NKN overfor Kulturhusmagasinet.

I mai 2017 ble det kjent at Oslo konserthus ble medlem i NKN:

Oslo Konserthus ble NKN-medlem nr. 125

Adm. direktør Olav Munch i Grieghallen AS. Foto: Privat. Gjengitt med tillatelse.

Adm. direktør Olav Munch i Grieghallen AS forteller til vårt nettsted at årsaken til at de meldte seg inn er at alle de store kulturhusene nå er medlemmer, så føler de at det er et forum for slike hus som Grieghallen.

– Vi er kjent med at mange interessante tema tas opp og diskuteres i det forumet. Og det ønsker vi å ta del i og å ta lærdom av det som diskuteres og de temaene som settes på dagsorden.

– Vi ser på det som en kompetansearena som vi kan dra nytte av, men forhåpentligvis bidra også, sier Munch på telefonen til Kulturhusmagasinet.

Han har ledet Grieghallen i halvannet år.

Styreleder Rolf-Cato Raade i Norsk Kulturhusnettverk er til daglig adm. direktør for Stormen Konserthus Bodø KF. Foto: Per Mork, Kulturhusmagasinet.no ©

Styreleder Rolf-Cato Raade i Norsk Kulturhusnettverk forteller at foreningen lenge har hatt et ønske om at Oslo Konserthus og Grieghallen skulle bli medlemmer i nettverket.

– Begge er store og viktige nasjonale aktører med høy kompetanse og stor produksjon, sier Raade.

Han har hatt god dialog med begge konserthusen gjennom Nordisk Konserthusråd, der alle er medlemmer.

– Etter siste samling valgte begge å bli medlem i Norsk Kulturhusnettverk, noe vi er veldig glad for. Med Oslo Konserthus og Grieghallen på plass, er alle de store norske husene med i nettverket.

– Vi ønsker også Meieriet kultursenter hjertelig velkommen som nytt medlem.

Styret i NKN diskuterer fortløpende nye aktuelle kandidater.

Gammelt meieri i Lofoten ble nytt kulturelt kraftsenter