DRIFT

Ny toppjobb som virksomhetsleder for kultur i Lørenskog kommune

Lørenskog hus åpnet 30. april 2011. Foto: Lørenskog kommune.

Lørenskog kommune omorganiserer. Nå søker de etter tre nye virksomhetsledere: kulturproduksjon, bibliotek og frivillighet og park, idrett og friluftsliv.

Under tittelen «Lyst til å lede ny virksomhet i kultursektoren?» (som først hadde tittelen: «Lyst til å lede kulturhus, kino og ungdomshus i Lørenskog kommune?») har kommunen lyst ut den førstnevnte stillingen, for kulturproduksjon.

Kommunaldirektør Nina Kongtorp forklarer overfor Kulturhusmagasinet at dette er en nyopprettet stilling som får et større ansvarsområde innenfor kulturfeltet.

Dagens leder for Lørenskog hus – Ola Beskow – fortsetter. Den nye stillingen skal ifølge Kongtorp «jobbe med å se på mer effektiv bruk av mannskap, utstyr og systemer.»

– Hva er bakgrunnen for å opprette stillingen?

– Vi har hatt en organisasjonsgjennomgang og konkludert med at vi ønsker å stramme inn på antall ledere i toppen. Vi skal effektivisere innenfor alle de tre feltene, svarer kommunaldirektøren vårt nettsted.

Denne nye kulturstillingen skal koordinere og lede en samlet kulturproduserende virksomhet i Lørenskog kommune.

Det betyr at kulturhus, kino, ungdomshus og andre tjenester – alt beliggende i Lørenskog hus – samles under en felles paraply.

Den nye kulturlederen vil også få ansvar for fritidsklubber, kunstnerbolig, den kulturelle skolesekken, den kulturelle spaserstokken og andre kulturprosjekter.

Lørenskog hus er et kommunalt kulturhus med 15.000m 2 fordelt over 8 etasjer, tegnet av Jon Flatebø fra arkitektbyrået L2. Huset åpnet 30. april 2011.

Lørenskog kommune har en sentral beliggenhet mellom Oslo og Lillestrøm. Kommunen er inne i en periode med stor vekst hvor sentrale deler av kommunen fortettes og gjennomgår en urban utvikling. Kommunen
har ca. 38.000 innbyggere og 2.200 ansatte.

Lørenskog hus sin logo.