NYTT OM NAVN

Ny sjef for Sølvberget i Stavanger

Anne Torill Stensberg har jobbet ti år ved Sølvberget, Stavanger kulturhus. Nå vender hun tilbake som sjef. Foto: Sølvberget.

Sølvberget, Stavanger kulturhus, får i 2018 ny sjef: Anne Torill Stensberg.

Torsdag 30. november 2017 ble hun ansatt som ny bibliotek- og kulturhussjef i Stavanger, melder kulturhuset selv på sine nettsider.

Anne Torill Stensberg overtar etter Marit Egaas og skal starte i jobben 1. mars 2018.

Anne Torill Stensberg (46) er bosatt i Stavanger og utdannet som bibliotekar, og har flere års erfaring fra nettopp Sølvberget – i årene 1999 til 2009. De siste årene har hun jobbet for Statoil

Hun har også bibliotekserfaring fra Sarpsborg og Sola, og har studert kulturfag.

«Vi skal forme et bibliotek- og kulturhus til en framtid vi ikke vet hvordan ser ut. Jeg ønsker å være med Sølvberget på denne reisen. Jeg søkte fordi jeg ser på Sølvberget som en av de viktigste kulturarenaene i regionen og i landet. Jeg gleder meg veldig til å begynne», sier Stensberg i en uttalelse.

Sju kvinner og sju menn søkte på stillingen som bibliotek- og kulturhussjef.

Ansettelseskomiteen ble ledet av nestleder for Sølvberget KFs styre, Anne Kristin Bruns. Komiteen har i tillegg bestått av styremedlemmene Eirik Faret Sakariassen og Olav T. Laake, samt ansattes tillitsvalgte Sigrun Hetland Grøtteland (Fagforbundet) og Siv-Merethe Søbye (Bibliotekarforbundet). Liv F. Jacobsen fra HR-avdelingen i Stavanger kommune har bistått i arbeidet.