KULTURHUSBRANSJEN

Nettverksamling for nord-norske kulturhus: 29.–30.08.2017

Arktisk Kultursenter i Hammerfest. Foto: Arktisk Kultursenter.

Arktisk Kultursenter (AKS) er vert når representanter fra kulturhusene i Nord-Norge samles 29. og 30. august 2017.

Nettverksamlingen starter kl. 11.00 den 29. august. og avrundes dagen etter klokken 14.00.

Dette står på agendaen:

• Norsk kulturhusnettverk (NKN) presenteres, ved daglig leder Nina M. B. M. Hodneland.

• Skråblikk på arrangementsøkonomien på 70 grader nord ved Jon L.Pettersen, AKS. Leder i Norske konsertarrangører, Torbjørn Heitmann Valum, løfter blikket fra bekymringene i Hammerfest til utfordringene med helårsarrangørvirksomhet i resten av landet.

• Teknikermingling med leverandørbesøk.

• Hvordan står det til meg kulturhusenes digitale helse? Sosiale medier for kulturhus ved Merete Reginiussen, Kreativ Industri

• Italiensk uke er et årvisst arrangement på Arktisk kultursenter. Når Hammerfestinger av en eller annen grunn ikke kan reise til Italia må vi skape Italia i Hammerfest.

• «Utleiehus eller produksjonsmiljø». Hva skal til for å skape levende produksjonsmiljøer i kulturhusene? Vi møter noen av våre medlemmer med forskjellig vinkling.

• Kan danseforestillinger få en naturlig plass i programmet til nordnorske kulturhus? v/Susanne Næss Nielsen, direktør Dansearena Nord

• Scene Finnmark Fra Led Zeppelin til den kulturelle skolesekken. Hvordan er livet som produksjonsmiljø og støttespiller for det øvrige kulturlivet i Finnmark?

Arktisk Kultursenter

Arktisk Kultursenter, forkortet AKS, er Hammerfest kommunes kulturhus. Huset ble tatt i bruk høsten 2008. Den offisielle åpningen fant sted 17. januar 2009. AKS ligger ved havna i Hammerfest sentrum, på en del av tomta etter den gamle Findus-fabrikken som er revet. (Kilde: Wikipedia)

Panoramautsikt over Hammerfest med byggingen av Arktisk Kultursenter (litt til høyre for midten av bildet). Foto: Øyvind A. Holm/Wikimedia Commons