BRANSJEORGANISASJON

Nå får teknikerne mer fokus på fagkonferansene

Daglig leder Nina Hodneland i Norske kulturhus (tidligere Norsk kulturhusnettverk) og styreleder Rolf-Cato Raade. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

Det er teknikerne som sørger for at «hjulene går rundt» hos norske kulturhus. Nå inviteres de også for første gang til fagkonferansen i regi av Norske kulturhus.

– Det er en naturlig utvikling, at vi vil tilby noe til alle gruppene – alle fagområdene som jobber på kulturhus, men dette er noe vi ikke har hatt kapasitet til før – ikke fordi vi ikke har ønsket det. Men nå tar vi det grepet!

Det forteller Nina Hodneland hos Norske kulturhus til Kulturhusmagasinet.

Foreningen Norske kulturhus’ halvårlige fagkonferanse for høsten 2018 skal arrangeres hos Drammens Teater, mandag 15. og tirsdag 16. oktober.

Mens det har vært fra 100 til 120 deltakere på disse konferansene tidligere, spår Hodneland at det nå kan bli snakk om kanskje 150 påmeldte.

I Norske kulturhus’ uttalte strategiplan er det sagt i klartekst at konferansene skal være en «bredere møteplass» og at det blir «parallellsesjoner».

– Jepp! Det blir flere foredrag samtidig, så man kan velge utifra profesjon og interesse, sier Hodneland.

– Hva er teknisk ansatte opptatte av for tiden?

– Mye! De er for eksempel veldig opptatt av det nye EU-direktivet for scenelys. Det er de bekymret over, da det kan få store økonomiske konsekvenser. Alt av scenelys i dagens hus vil i verste fall blir forbudt! sier Hodneland.

Nina Marie Hodneland er daglig leder i Norsk Kulturhusnettverk. Foto: Norsk Kulturhusnettverk.

Fagkonferanse for Norske kulturhus – oktober 2018