NYBYGG

Nå får også Ål et moderne kulturhus

«Nye Ål kulturhus» skal etter planene stå ferdig senest høsten 2019. Illustrasjon: Årstiderne arkitekter.

Ål kulturhus i Ål kommune i Buskerud skal utvides og ombygges. En lokal enteprenør fikk oppdraget, men det likte ikke giganten Veidekke.

Prosjektet har en ramme på nærmere 57 millioner kroner. Dette er etter momsfradragene er regnet inn.

Kommunen står for 30 millioner av kronene.

Planen er å starte det hele vinteren 2018, og ha det klart senest høsten 2019.

Og Mest Bygg, fra Ål, fikk tilslaget – de kunne bygge om og lage et nytt kulturhus for 39 millioner kroner, mens storentreprenøren Veidekke hadde gitt en pris på 47 millioner kroner.

Veidekke klaget på avgjørelsen, men denne ble avvist av kommunen, skriver lokalavisen Hallingdølen.

Pris, løsninger og utseende var også viktige momenter for kommunen. Det var tegningene til danskeide Årstiderne arkitekter fra Nes som ble valgt og som dermed skal føres opp.

En viktig del av kulturhusprosjektet er at det blir en landsdelscene for dans, hvor selve dansehallen har ni meter til taket og store vindu ut mot Hallingdalen. Det kommer også et nytt bibliotek med terrasse, turistkontor, voksenopplæringslokaler og frivillighetssentral.

Visualisering av «Nye Ål kulturhus». Illustrasjon: Årstiderne arkitekter.

Kilder: Mest Bygg ved Even Haug, Utbygging og ombygging av Ål kulturhus, Ål kommune på Doffin og lokalavisen Hallingdølen (alle artikler bak betalingsmur.)

Ål er en kommune i Hallingdal i Buskerud. Kommunen grenser i nord til Lærdal og Hemsedal, i øst til Gol og Nes, i sør til Nore og Uvdal, og i vest til Hol. Kommunesenteret er tettstedet Ål. Kilde: Wikipedia

Even Haug leder Mest Bygg. Foto: Mest Bygg.