BRANSJEORGANISASJON

Meieriet kultursenter er nytt NKN-medlem

Meieriet kultursenter er nå medlem av Norsk kulturhusnettverk (NKN).

Et av landets nye kulturhus, Meieriet kultursenter, har nå meldt seg inn i Norsk kulturhusnettverk (NKN).

– Hvorfor ville dere være medlem?

Vi retter spørsmålet til Richard Brattli, enhetsleder for kultur hos Vestvågøy kommune, som driver Meieriet kultursenter, som er på 4.000 kvadratmeter.

– Som ny driver av et allsidig kultursenter er det mange spørsmål som dukker opp – alt fra vakthold og fakturering til programmering og arrangørsamarbeid. Å delta i et nettverkssamarbeid tror vi vil gi oss mulighet til å lære av andre og få inspirasjon og ideer til utvikling.

– Ble dere forespurt om å bli medlem eller tok dere selv kontakt?

– Vi ble kontaktet av Norsk kulturhusnettverk underveis i byggeprosessen. Så snart kultursenteret var offisielt åpnet søkte vi om å bli opptatt som medlem.

– Hva vil medlemskapet bety?

– Vi tenker at det å knytte personlige kontakter med de som driver denne type kulturbygg i Norge vil være verdifullt for oss. Det gjør det enklere å ta uformell kontakt når spørsmålsstillinger dukker opp i det daglige arbeidet. Vi håper at vi gjennom de møter og arrangementer som NKN tilbyr vil bli godt oppdatert på hva som rører seg i kultur-Norge og som vi kan ta lærdom av dette. Vår første møte med kulturhusmiljøet vil vi få under fagkonferansen som holdes i Stavanger i oktober.

– Hva slags inntrykk har dere av NKN?
– Vi har ikke rukket å bli kjent med NKN ennå, men kontakten vi har hatt så langt har vært både hyggelig og effektiv. Vi har notert oss at NKN har fått midler fra Kulturdepartementet til pilotprosjektet Kulturspirer. Det bærer vel bud om at statlige myndigheter ser på NKN som en viktig kulturaktør i Norge.

Meieriet kultursenter er etablert ved at et tidligere produksjons- og salgslokale for meieriprodukter er omgjort til et hus for produksjon og formidling av kulturopplevelser.

– Vi tenker at det er viktig at vi tar utgangspunkt i vår lokale historie og vår identitet og utvikler det moderne kultursenteret ut fra dét grunnlaget. Vårt kultursenter er preget av at vi har samlokalisert de kommunale kulturvirksomhetene til senteret. Det gir muligheter for mangfold og synergier på drift, men også utfordringer. Vi håper å lykkes med å etablere en profil basert på allsidighet, sambruk og samarbeid – samtidig med at vi holder god kvalitet på det vi gjør.

Senteret åpnet våren 2017. Du kan lese mer om det i vår reportasje her:

Gammelt meieri i Lofoten ble nytt kulturelt kraftsenter

HAR DU TIPS TIL HVEM VI BØR INTERVJUE? TEMA VI BØR SKRIVE OM? DEBATTER I BRANSJEN? SKJER DET NOE SPENNENDE HOS DITT KULTURHUS? HAR DITT FIRMA NOEN NYE PRODUKTER?
Tips oss om små og store nyheter!

«Dette er en nøkkel til et mangfold av viktige », understreket Richard Brattli (enhetsleder kultur i Vestvågøy kommune) under åpningsforestillingen lørdag 6. mai 2017. Foto: Meieriet kultursenter.