LEVERANDØR

Tallet 13 er lykken for TIX i Norge

Björn Steinar Árnason og Sindri Már Finnbogason i TIX. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

DRAMMEN: Billett-leverandøren TIX har i løpet av knappe halvannet år i Norge installert sitt system hos 13 kulturhus.

I disse dager er gründer Sindri Már Finnbogason og hans makker Björn Steinar Árnason i ferd med å implementere systemet hos Asker kulturhus, hvor de gikk «live» onsdag 19. september – og de setter det også i drift hos Bærum Kulturhus 28. oktober og Ibsenhuset i Skien 31. oktober.

De tre første TIX-kundene i Norge signerte og startet opp i 2017:

Arendal kulturhus, Nøtterøy kulturhus og Bølgen kulturhus.

I 2018 er disse blitt kunder hos TIX:

Kilden Teater og Konserthus, Stavanger konserthus, Sandnes kulturhus, Sola kulturhus, Ælvespeilet, Dansens Hus, Drammen Scener (Drammens Teater og Union Scene), Asker kulturhus, Ibsenhuset i Skien og Bærum Kulturhus.

Og fortsatt kan det komme flere før året er omme i Norge.

– Jeg hadde håpet på ti kunder totalt i løpet av et år, forteller Sindri Már Finnbogason til Kulturhusmagasinet.

– Nå har vi 21! En på Færøyene, sju i Sverige, 13 i Norge, og kanskje skjer det ting i Danmark også, sier islendingen, som også er markedsleder i hjemlandet.

Björn Steinar Árnason og Sindri Már Finnbogason i TIX foran Asker kulturhus. Foto: TIX.

Logoen til TIX.

Vi treffer på Sindri og Bjørn under oppholdet i Drammen, hvor Tix-duoen bor på hotell mens de jobber i Asker.

Nå ser TIX frem til Norske kulturhus-konferansen i nettopp Drammen, 15. og 16. oktober.

– Vi håper få flere kontakter i Drammen på konferansen, forteller TIX-karene.

Selskapet har nå to ansatte, og hovedkontor i Tinfabriken i Stavanger. Marianne Hettervik ble ansatt som konsulent i Tix Norge høsten 2017, og nylig ble Trygve Bjørnebo ansatt som IT-konsulent.

– Salgspitchen?

– Vi har mye erfaring med å lage billettsystemer, og vi prioriterer bare kulturhusene – ikke festivaler eller store konserter, svarer Sindri.

Ny milepæl for TIX: Har fått ti kunder i Norge

Kilden Teater og Konserthus valgte Tix

Tix med første norske ansatt

​Tix med sin tredje norske kunde

Derfor valgte Arendal Kulturhus biletttsystemet TIX

TIX har sikret seg de to første norske kulturhuskundene

Billettsystemet TIX på vei inn i Norge

TIX-sjefen Sindri Már Finnbogason i foajeen hos Stavanger konserthus. Her startet TIX opp deres billettssystem fra tirsdag 10. april 2018. – Alt gikk etter planen, sier Sindri. Foto: TIX.