KULTURHUSDRIFT

Lucjan var heldigst av alle og fikk grandMA3 light først

grandMA3 light på plass i Lofoten kulturhus.

Da Lofoten kulturhus var nytt i 2009 var toeren rett rundt hjørnet, men det ble eneren som ble bestilt. Snart ti år etter kan teknisk leder Lucjan Andrzej Golas (49) glede seg over å være først i landet med grandMA3 light.

– Hehe, akkurat det var nok flaks, og skyldes kanskje ferieavviklingen, sier Lucjan Andrzej Golas til Kulturhusmagasinet.

Han fikk det nye lysbordet i august 2018, direkte levert fra Bright Norway.

– Jeg fikk vite etterhvert at det var den første som ble levert i Norge. Det er morsomt og fint å få noe først selv om man bor utenfor storbyen!

Lofoten kulturhus har lenge planlagt å investere i nytt lysbordkonsoll, og Lucjan fikk høre bare godord om grandMa 3 da flere kolleger så det demonstrert våren 2018 på prolight + sound 2018-messen i Frankfurt.

Lucjan Andrzej Golas er teknisk leder hos Lofoten kulturhus. Her med nyanskaffelsen grandMA3 light.

– Hva er erfaringene så langt?

– Det er veldig bra, stabilt og lett å bruke, og man kan bruke grandMa2-softwaren inntil den endelige versjonen av grandMa 3-softwaren kommer. Den nye konsollen har bedre og dobbelt så mange touchskjermer og bedre utvidet meny.

Investeringen kostet rundt 400.000,– kroner, og nå er kulturhuset rustet til å ta imot de største og beste produksjonene.

– Erfaringene med ridere disse snart ti årene er at med å ha grandMa som husets utstyr, så aksepteres det av alle produksjoner. Jeg har aldri vært borti noen som ikke har akseptert det.

Nøkkelinfo grandMA3:

grandMA3 full-size er det nye flaggskipet fra MA Lighting med hele 8 touchskjermer integrert, 30 motoriserte fadere og totalt 120 separate playback-seksjoner! Ny hardware med bedre skjermer, taster og meget intuitive brukerflater vil gjøre denne konsollen til alle lysoperatører sin store drøm i mange år fremover. Den nye hardwaren er utformet for å gi operatøren enda bedre arbeidsflyt og større frihet. grandMA3 full-size kan også startes i mode2 med grandMA2 for de situasjoner som krever det.

Mer om lysbordet i denne artikkelen:

«Bestemor»-lysbordet «alle» vil ha