NYTT OM NAVN

Kultursjefen fylte kulturhuset for storslagen bursdagfest

60-årsjubilanten Roger Zahl Ødegård holder tale fra scenen i Longyearbyen kulturhus. Foto: Kåre Hansen.

Roger Zahl Ødegård fikk ideen sommeren 2017. 60-årsdagen ble dermed feiret med stil.

Kultursjefen hos Longyearbyen kulturhus har bodd på Svalbard i over 30 år.

Men denne spesielle runddagen – 60 år – blir den siste av de store bursdagene på øya i nord.

– Jeg fikk ideen i juni om at jeg ville feire det siste runde jubileet som bosatt på Svalbard, forteller sunnmøringen til Kulturhusmagasinet.

– For jeg blir ikke her til jeg er 70 år. Jeg har planer om avtalefestet pensjon sommeren 2020. Så å feire 60 år var en passende anlending til å samle familie og venner, forteller jubilanten.

Som sagt, så gjort.

Fredag 1. desember var det pyntet og klart til fest på øyas store kulturstue.

200 svalbardinger og 45 fra fastlandet, herunder Rogers søsken, svigerinne og mor Randi Ødegård (85) fra Ålesund.

(Selve bursdagsdatoen var 29.11.2017.)

Kvelden besto av et flott kulturprogram, med taler, kulturelle innslag, som sang og musikk og et revynummer. I alt var det tolv forskjellige innslag.

Roger Zahl Ødegård (60) og mor Randi Ødegård (85) fra Ålesund. Foto: Nina-Beathe Ødegård.

– Hva hadde folk å si om deg?

– Hehe, litt forskjellig, det. Det blir for mye å nevne alt. Men at jeg har vært ivrig på arrangere, er en perfeksjonist og detaljorientert, ble det harselert med. Men på en veldig hyggelig måte.

– Kjente du deg igjen?

– Helt klart!

Etter mat, drikke og underholdning ble hovedsalen i kulturhuset ryddet og det var duket for dans, for anledningen med innleid DJ fra Oslo.

– Hvordan finansierte du alt?

– Alt betalt av egen lomme, men hvor mye det kostet har jeg ikke lyst å si, men jeg kan si at det ble betydelig med kostnader til mat og drikke, DJ, blomster, pynt, fotograf, teknikere og så videre. Et seksifret beløp.

Nærmere 250 gjester var samlet i Longyearbyen kulturhus på Svalbard i anledning kultursjefens 60-årsdag. Foto: Kåre Hansen.

– Hvilke tanker gjør man seg når man runder 60 år?

– Det er litt rart på et vis. 60 år er for så vidt bare et tall, men man gjør seg tanker om at man har levd ganske lenge, mer enn halvparten av livet. Det er også en tid man tenker på det fine man har opplevd, gleder seg over det, og setter pris på at man har så mange hyggelige venner og bekjente.

Bakside og forside av festskrift-programmet til Roger Zahl Ødegårds 60-årsdag.

Innsden av festskrift-programmet til Roger Zahl Ødegårds 60-årsdag.

Roger Zahl Ødegård ønsker alle velkommen fra kulturhustrappen. Foto: Kåre Hansen.

Longyearbyen kulturhus sett utenfra 1. desember 2017. Foto: Kåre Hansen.

Les mer om Roger og Longyearbyen kulturhus her, som vi besøkte i 2015:

På besøk hos Norges nordligste kulturhus