NYTT OM NAVN

Kulturhuslederen i Egersund kulturhus drømmer om nytt kulturhus

Kari Reianes Spangen er kulturhusleder i Egersund kulturhus i Eigersund kommune. Foto: Jan Ernst Samuelsen.

Kari Reianes Spangen, relativt nyansatt kulturhusleder og kinosjef i Egersund kulturhus i Eigersund kommune, er en erfaren kulturforkjemper, som siden 1993 har jobbet med kulturformidling.

Kari startet som kulturhusleder i Eigersund kommune i februar 2017 og hadde da vært kulturkonsulent der fra januar 2014. Hun overtok etter Ingunn Myklebust Sjøen.

Tidligere jobbet hun i nabokommunen Lund.

–  Fortell oss litt om din utdannings- og yrkesbakgrunn!

– Jeg har Kulturformidling fra Stavanger og Samfunnsplanlegging fra Lillehammer. Startet som barne- og ungdomsarbeider i Nannestad kommune i 1993 – siden det har jeg jobbet som kulturkonsulent i Nannestad, Eigersund og avdelingsleder Kultur i Lund kommune.

– Hvordan havnet du i bransjen?

– Jeg har alltid ønsket å jobbe i bransjen og var så heldig å få jobb rett etter studiene. Jeg fikk da en prosjektstilling i Nannestad kommune i anledning ny hovedflyplas på Gardermoen. Fikk etter hvert fast jobb der og siden har jeg vært i bransjen.

– Hva kjennetegner ditt kulturhus?

– Vi kjører kino sju dager i uken. Vi har inne Riksteatret og prøver eller å ha et variert program med hovedvekt på barne- og famileforestillinger. Pga. litt liten sal får vi ikke inn i største stjernene, men vi har et rikt festivalliv i byen som dekker disse behovene. Det finnes mye godt privat initiativ med festivaler – både sommer og vinter.

– Har dere noen planer videre mht. oppussing?

– Nei, vi har ingen slike planer med det første. Foajeen og salene ble pusset opp for ti-femten år siden. Det vi ønsker oss nå er nytt kulturhus! Nå er også det digitale kinoutstyret vårt snart ti år – så vi har i hvert fall begynt å tenke på å sette av penger til nytt!

Kari Reianes Spangen inne i foajeen i Egersund kulturhus i Eigersund kommune. Foto: Jan Ernst Samuelsen.

Den største salen i kulturhuset i Eigersund. Foto: Jan Ernst Samuelsen.

– Hvor ligger forbedringspotensialet til ditt kulturhus?

– Vi ønsker å ha en profil som legger opp til at vi har arrangementer som treffer alle og at vi kan dekke de ønskene publikum har.

– Hva er det beste med ditt kulturhus?

– Det ligger i sentrum, er lett tilgjengelig og godt kjent.

– Hva er du mest interessert i hva gjelder kulturtilbudene dere selv tilbyr på huset?

– Jeg er veldig glad i Riksteatret og alle de lokale arrangementene vi har på huset – med barn og unge.

– Foruten tilbudene på huset: hva slags kulturtilbud benytter du deg av i andre sammenhenger?

– Vi har mange festivaler i byen – og de deltar jeg på. Dessuten tar vi også turen til Stavanger og Stavanger konserthus med alle tilbudene som er der.

– Hvor leser du nyheter?

– Nett og papir.

– Abonnerer du på noen strømmetjenester for film/serier?

– Netflix, ViaPlay og HBO Nordic, men film er best på kino! Jeg ser også litt Blue-ray og masse film på kino. Har nok en del DVD og Blu-ray, men kjøper ikke så mange lenger.

– Hva gjør du for å reklamere for kulturhuset ditt?

– Avisannonser, nettannonser, facebook, instagram, omtale i avisen, flyers …

– Hva gjør du helst når du skal slappe helt av?

– Da blir det film eller en god bok, men aller først en treningstur.

– Hvilke av dine kommende arrangementer i 2017 gleder du deg mest til?

– Det er mange arrangement jeg ser frem til, men gleder meg ekstra til forfattertreff med Edvard Hoem.

– Hvordan var sommeren 2017 hos dere?

– Vi hadde ikke så mange arrangementer på huset i sommer, men vi hadde en liten nedgang i kinobesøket i juli.

– Hadde du hørt om Kulturhusmagasinet før du hørte fra oss?

– Ja!

– Hvilke utfordringer står kulturhusbransjen overfor?

– Det å ha gode og varierte tilbud som folk ønsker å komme på!

Egersund kulturhus i Eigersund kommune. Foto: Jan Ernst Samuelsen.

– Hvor mange saler og hva slags teknisk utstyr har dere?

– 2 saler – 247 og 64 seter.

– Hva er ditt beste kinominne?

– Det er nok første gang jeg var på bygdekinoen på Rennesøy. Husker veldig godt følelsen, men husker ikke hviken film jeg så! Husker også veldig godt da vi var på klassetur til Stavanger og så Gandhi – den gjorde inntrykk.

Kari Reianes Spangen i kinokiosken som de driver med Location-modulavtale. Foto: Jan Ernst Samuelsen.