DRIFT

KulturHuset Tromsø sikter mot besøksrekord i 2017

Fra storsalen i KulturHuset i Tromsø. Foto: KulturHuset .

Folk i Tromsø går «mann av huse» for å oppleve arrangement på KulturHuset. Kulturhussjefen tror på ny besøksrekord i moderne tid.

Tallene fra da Arthur Arntzen hadde sin glansperiode blir neppe «matchet», men i moderne tid har kulturhuset aldri vært så populært som nå, forteller kulturhussjef Erik Smith-Meyer til Kulturhusmagasinet.no.

– Jeg begynte her i 2011 og siden har vi hatt jevn stigning, forteller han.

Smith-Meyer tror på alt fra 75.000 besøkende til over det også, i løpet av inneværende år, 2017.

– Og det bor 72.000 i Tromsø, så det betyr i praksis mer enn hver person i snitt innom oss, sier han fornøyd.

Kulturhussjef Erik Smith-Meyer. Foto: Privat/Facebook.

Overfor lokalnettstedet iTromsø forteller kulturhussjefen at 43.000 personer har besøkt KulturHuset Tromsø i første halvår 2017, som i seg selv også er ny vår-rekord.

– Hva skyldes suksessen?

– Det er ikke godt å si, men jeg tror vi har truffet det folket vil ha, sier kulturhussjef til vårt nettsted.

– Vi er ikke så opptatt av egne preferanser, men fokuserer på det som folk vil ha. Programmeringen vår slår an.

– Og hva vil de ha?

– De vil ha gode, artige ting, underholdning. Og det er alt mulig, så lenge det er godt og bra!

Det koster stadig mer å oppleve kultur på kulturhusene, medgir Smith-Meyer.

– Billettprisene starter gjerne på 400 kroner, for et show i et par timer. Det er litt penger, spesielt om man går med kone, bror, søster og slikt. Det blir en del en kveld, og da må man levere varene, sier han til kulturhusbransjens nettsted.

Tromsøs kulturhussjef mener at huset har fokusert på et variert program, som «treffer det ene og det andre.»

– Det er ingen spesielle show som har dratt mer enn andre. Det er bare veldig fullt over det hele.

– Men noen må vel ha pekt seg ut?

– Jo. Bjørn Sundquist – Et Hælvettes liv! og Kirsti Sparboes Back!

Nå er blikket rettet mot høsten 2017. Da kommer blant annet et standupshow med hhv. Gørild Mauseth og Dagfinn Lyngbø, Bugge Wesseltoft, JAN GARBAREK group, Hanne Boel, Good Ol’ Boys: Arne Benoni og Ottar Big Hand, Pulverheksa og vennene hennes og Gjengangere fra Riksteatret, juleturné med MGP jr., Dèkkje kunst med Stig Henrik Hoff, Jørgen Langhelle og Reidar Sørensen.

Logoen til KulturHuset Tromsø.

Tromsø. Foto: Wikimedia Commons.