KULTURHUSBRANSJEN

Kulturhuset i Tromsø er Årets arrangør 2017

En stolt arrangementskonsulent Julie Louise Pedersen (29) med diplomet for Riksteatrets utmerkelse som Årets arrangør 2017. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

BJØRVIKA I OSLO: Beste arrangør for Riksteatret det siste året har vært Kulturhuset i Tromsø.

Det kunne teatersjef Tom Remlov og hans medprisutdeler, skuespiller Eirik Del Barco Soleglad, røpe da de delte ut bransjeprisene under en bransjemiddag i DNB-restauranten i Bjørvika onsdag kveld, 16. august 2017.

Relativt nyansatte Julie Louise Pedersen, arrangementskonsulent hos Kulturhuset i Tromsø, kunne gå frem på scenen og motta utmerkelsen.

I juryens begrunnelse heter det:

«Årets arrangør innfrir Riksteatrets visjon om fulle saler. Gjennom de siste år har forbilledlig jobbing med markedsføring og publikumsutvikling ført til betydelig vekst i antall publikum og fulle hus på omtrent samtlige forestillinger fra Riksteatret. Riksteatret må stadig sette opp ekstraforestillinger hos denne arrangøren, og det er gjerne turnelogistikken som legger begrensninger på antallet forestillinger.»

– Jeg ble veldig overrasket, forteller Julie Louise Pedersen.

– Jeg ble helt skjelven i beina, men veldig glad. Dette er en anerkjennelse av jobben som kulturhussjef Erik Smith-Meyer har ledet an i, med å gjøre en god jobb i dialogen med tromsøborgerne, mener danske Pedersen. Hun er utdannet ved Copengagen Business School.

Arrangementskonsulent Julie Louise Pedersen (29) får diplomet for Riksteatrets utmerkelse som Årets arrangør 2017 av teatersjef Tom Remlov i Riksteateret. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

Hun forteller at Kulturhuset i Tromsø nå når enda bredere ut til både byens befolkning og omlandet, og at spesielt barneforestillingene «går av seg selv.» Flere av disse blir satt opp flere kvelder hvis det er mulig. Det er plass til 610 personer i hovedsalen.

Markedsføringen skjer i tradisjonelle kanaler, som form av annonser i lokalavisen, men også med mye via Facebook og Instagram. Nå står satsing på Twitter og Snapchat på gang.

– Vi vil gjerne ha mer toveis kommunnikasjon med brukerne, sier arrangementskonsulenten til Kulturhusmagasinet.no.

Arrangementskonsulent Julie Louise Pedersen (t.v.) fikk prisen på vegne av Kulturhuset i Tromsø for årets arrangør 2017 og arrangementskoordinator Kirsi-Marja Laiho (t.h.) hos Maihaugsalen med prisen for Årets ildsjel 2017. Teatersjef Tom Remlov i Riksteateret i midten. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

Les om Årets ildsjel 2017-prisen her:

Kirsi-Marja er Årets ildsjel 2017