NYTT OM NAVN

Kulturhuset Ælvespeilet søker etter ny sjef

Kulturhuset Ælvespeilet i 2013. Foto: Wikimedia Commons/Orf3us

Porsgrunns kulturhusstolthet, Ælvespeilet, ble startet opp i 2013. Fire år etter gir kulturhusleder Knut Inge Solbu seg. Kultursjef Mariann Eriksen beskriver han som «en fantastisk kulturhussjef».

finn.no dukket det onsdag 20. september opp en stillingsannonse vi tror mange i kulturhus-Norge vil finne svært attraktiv:

«Porsgrunn kommune har ledig 100 % fast stilling som avdelingsleder for kulturhuset Stillingen inngår i ledergruppen til kultur- og idrettssjef, og har en sentral posisjon i utviklingen av kommunens kulturtilbud.»

– Jeg veldig lei meg for at Knut Inge Solbu slutter. Jeg skulle gjerne hatt med meg han videre, sier kultursjef Mariann Eriksen i en samtale med Kulturhusmagasinet.

Solbu var med helt fra 2012, før bygget ble ferdigbygd og åpnet i 2013.

– Vi har fått et fantastisk hus, som har «satt seg» og fått en god posisjon, mener Eriksen.

– Det er mye som er bra med huset. Kulturhuset Ælvespeilet har fått et mandat som de innfrir på, med fokus på barn og unge og at det lokale kulturlivet har en profesjonell scene å vise seg frem på. Samtidig har de en kommersiell bredde og nisjer, i skjønn forening.

– Og ikke minst har besøkstallet jevnt gått opp, sier Eriksen.

Kulturhuset Ælvespeilet er lokalisert i et nytt, moderne bygg beliggende ved elven i sentrum av Porsgrunn.

Huset beskrives som kommunens profesjonelle storstue.

Ælvespeilet har tre saler og en foaje, samt tilgang på ytre arenaer som rådhustrappa og sommerscene. Det gjennomføres i overkant av 400 arrangementer årlig med et billettsalg på rundt 30.000 og i overkant av 60.000 besøkende. Kulturhuset består av 10,5 årsverk fordelt på 12 ansatte, samt freelancere. Det er også tilknyttet en venneforening som bidrar ved arrangement.

Les vårt intervju med Knut Inge Solbu her:

Knut Inge Solbu hos Kulturhuset Ælvespeilet skal tilbake til filmbransjen