KULTURHUSBRANSJEN

Kulturhusbransjen klare for høstens fagkonferanse i Stavanger

«Verktøy og visjoner» er tittelen på høstens faglige høydepunkt i regi av Norsk kulturhusnettverk (NKN). Stedet å være er Stavanger konserthus 16. og 17. oktober 2017.

Over 100 kulturhusmedarbeidere fra hele landet setter kursen til Stavanger konserthus den 16. og 17. oktober 2017. «Verktøy og visjoner» er tittelen på høstens faglige høydepunkt.

Arrangør er som vanlig Norsk kulturhusnettverk (NKN). De avholder fagsamlinger to ganger pr. år – på våren og høsten.

Daglig leder Nina Hodneland sier til Kulturhusmagasinet.no at hun synes det er stor stas at det er så stor oppslutning om konferansene til NKN.

De i overkant 100 påmeldte er i all hovedsak kulturhusledere og markedssjefer/medarbeidere på kulturhusene.

– Hos mange kulturhus er det en og samme person som skal fylle begge disse rollene selv, men hovedinnholdet på konferansen denne gangen er for leder og markedsansatte, forklarer Hodneland.

– Hva er dere mest stolt av og spent på med hensyn til høstens konferanse?

– Er det lov til å svare alt? sier Nina og ler.

– Vi gleder oss til å samle en så stor gruppe av medlemmene til faglig oppdatering, og hyggelig samvær i det fantastiske Stavanger konserthus, med middag i Spiseriet og gode kollegasamtaler. Utveksling av erfaring mellom medlemmene er jo kanskje det aller viktigste med disse konferansene.

– Så håper vi også at programmet også innfrir faglig, sier Nina.

Nina Hodneland er daglig leder i Norsk Kulturhusnettverk (NKN). Her inne på Sentralen, et kontor- og arrangementshus i de gamle lokalene til Christiania Sparebank i Kvadraturen i Oslo. Foto: Per Mork, Kulturhusmagasinet.no ©

Hun ser selv frem til blikket utenfra, med innlegget til Torben Seldrup, for å lære mer om NKNs søsterorganisasjon i Danmark: Danske Koncert- og Kulturhuse.

– Ellers vil jeg gjerne trekke frem «minikurset» i sikkerhet som er så dagsaktuelt, og som vi holder i samarbeid med Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Dette er et innlegg vi håper medlemmene kan ha konkret nytte av. Johan Stenshorne, seniorrådgiver fra DSB, holder foredraget.

I tillegg til ser vi NKN-lederen frem til dialog med Norsk Kulturråd, og ønsker direktør Kristin Danielsen og Jan Ole Otnes, leder for kulturrådets musikkutvalg for arrangør- og festivalstøtte i kulturrådet, velkommen til Stavanger Konserthus.

Norsk forening for komponister og tekstforfattere (NOPA) fyller 80 år i 2017, og de skal også presentere seg.

Fra NKN-vårkonferansen 2017 i Olavshallen: Mari Haugen og Ann-Christin Roppen. Foto: NKN

Dag to, tirsdag 17. oktober, har fokus på medier: her er innholdet delt mellom mellom tradisjonelle medier og SoMe (sosiale medier).

– Dette håper vi blir en inspirerende og ikke minst nyttig bolk, der medlemmene kan lære både av hverandre, og av NRK-journalist Annett Johansen Espeland, forteller Hodneland.

Det holdes også foredrag av presseveteran Guttorm Andreasen og «Retrievers Kulturhuspris» deles ut, og Retriever forteller om sin medieovervåkningsavtale.

Det hele avsluttes med svært viktige verktøy for husene: Kontraktsprosjektet fortsetter med Bing Hodneland, og avslutningsvis ser vi på hvilken betydning innføringen av GDPR – General Data Protection Regulation – vil ha for kulturhusene fra 2012.

– Personvernlovgivningen er faktisk den bolken vi har fått mest henvendelser og tilbakemeldinger om, så dette er et tema som virkelig opptar medlemmene!

DX er hovedsponsor for konferansen. De har 20-års jubileum i år, og skal også markere dette overfor sine kunder hos kulturhusene.

De avrunder konferansen med:

• Presentasjon ny web-plattform og billettsalg
  • Bruk av sosiale media
  • Veien videre

Leverandørmedlemmerer som er med på konferansen, foruten DX, er 07-gruppen og Skeie (begge for første gang), Retriever og TIX.

PS: Kulturhusmagasinet vil for første gang siden vi startet i mai 2017 være tilstede og dekke en NKN-konferanse, hver dag, time til time. Vi dekker konferansen takket være reise- og oppholdstøtte fra Norsk kulturhusnettverk (NKN).

Fra NKN-vårkonferansen 2017 i Olavshallen: Dette likte vi! Foto: NKN

Norsk kulturhusnettverk (NKN) sin konferanse høsten 2017 finner sted hos Stavanger konserthus 16. og 17. oktober 2017.