ARTISTOMTALE

Konsertserie for småbarnsforeldre i Asker kulturhus

«Den kulturelle barnevogna» heter det nye programtilbudet for voksne med barn.

Kinoene har lenge hatt «babykino». Nå kan de voksne også nyte konserter med barn til stede.

«Den kulturelle barnevogna» er en ny konsertserie i Asker Kulturhus spesielt tilpasset småbarnsforeldre.

Arrangøren Asker kulturhus sier i en pressemelding at selvekonsertopplevelsen er for de voksne, men er spesielt tilrettelagt med god plass og tilpasset lydnivå.

Kun foreldre og barnepassere med babyer eller småbarn kan kjøpe billett. Det er gratis for barna. Det koster 100 kroner pr. voksenbillett.

«Med lave billettpriser og fantastiske artister byr vi på flotte musikkopplevelser for store og små. Vi har god plass til barnevognparkering,» heter det i en Facebook-annonse.

Høsten 2017 skal Asker kulturhus ha slike konserter tre ganger:

Fredag 13.10 | kl. 12.00 | Den kulturelle barnevogna – Darling West
Onsdag 18.10 | kl. 12.00 | Den kulturelle barnevogna – Knut Anders Sørum
Fredag 22.12 | kl. 12.00 | Den kulturelle barnevogna – Einar Stokke Fadnes fra Jim Stärk.

«Ideen bak denne konsertserien er å kunne tilby ett godt og profesjonelt kulturtilbud og en møteplass til de voksne som er hjemme med sine småbarn på dagtid av forskjellige årsaker. Det er et begrenset utvalg aktiviteter, spesielt innen kultur, som er tilstrekkelig tilrettelagt akkurat denne målgruppen», sier programansvarlig Frode Bjørnstad i en kommentar til GAFFA.

Han poengterer spesifikt at dette ikke er barnekonserter, men er en kulturopplevelse for de voksne.

Kulturhussjef Barbara Ida de Haan hos Asker kulturhus sier til Kulturhusmagasinet at ideen er splitterny av året.

– Ideen er klekket ut av vår programansvarlig Frode Bjørnstad. Jeg ønsket meg flere programserier for forskjellige målgrupper og han har levert!

de Haan har stor tro på denne ideen, som sikkert vil inspirere andre kulturhus til det samme.

Darling West er en norsk trio som spiller folk-musikk med elementer av bluegrass, oldtime, visesang og rock. I 2014 ga de ut sitt debutalbum Winter Passing. Fra venstre: Kjetil Steensnæs, Mari Kreken og Tor Egil Kreken. (Offisielt pressebilde.)