NYTT OM NAVN, RIKSTEATRET

Kirsi-Marja er Årets ildsjel 2017

Kirsi-Marja Laiho er Årets ildsjel 2017, mener juryen hos Riksteatret. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

BJØRVIKA I OSLO: Hun har i løpet av de siste årene gjort Maihaugssalen på Lillehammer til et av Riksteatrets beste spillesteder. Finnkvinnen Kirsi-Marja Laiho – som gjorde nordkvinne av seg for 32 år siden – er av Riksteatrets jury kåret til Årets ildsjel.

Under en bransjemiddag i DNB-restauranten i Bjørvika onsdag kveld, 16. august, tok teatersjef Tom Remlov ordet og fikk hjelp av skuespiller Eirik Del Barco Soleglad til å lese opp juryens begrunnelser:

«Årets ildsjel har i løpet av de siste årene gjort sitt spillested til et av Riksteatrets beste. Gjennom et kreativt og strategisk publikumsarbeid samarbeider arrangøren med bibliotek, studentmiljø, skole og bedrifter og løfter besøket på sitt kulturhus til nye høyder,» het det i teksten på diplomet som en overrasket Kirsi-Marja Laiho gikk frem for å motta.

Kirsi-Marja Laiho er Årets ildsjel 2017,. Her en glad vinner under bransjemiddagen i DNB-restauranten i Bjørvika i Oslo onsdag 16. august 2017. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

Hun jobber som arrangementskoordinator i Maihaugsalen og forteller til Kulturhusmagasinet at det stort sett bare er henne og en tekniker som har ansvaret for at alt går knirkefritt for seg når Riksteatrets stab kommer på besøk.

– Jeg må tenke gjennom alt i forbindelse med forestillingene, sier hun.

– Hva gjør at du har fått prisen, tror du?

– Jeg er «på» alle timer i døgnet. Det har de nok merket seg. Så er jeg veldig glad i Riksteatret. Det er kvalitet i høyeste grad!

Kirsi-Marja Laiho, arrangementskoordinator i Maihaugsalen, mottar prisen for Årets ildsjel 2017 av teatersjef Tom Remlov i Riksteateret. Foto: John Berge, Kulturhusmagasinet.no ©

Les saken om Årets arrangør 2017 her:

Kulturhuset i Tromsø er Årets arrangør 2017