KULTURHUSDRIFT

Kimen-effekt blant ungdom i Stjørdal

Kimen kulturhus i Stjørdal åpnet 21. august 2015.

En undersøkelse blant ungdom på Stjørdal viser at det nå er nesten 80 prosent som er fornøyd med kulturtilbudet i 2017, mot bare 55 prosent for to år siden.

Det er en undersøkelse kalt Ungdata som gir grunnlaget for tallene. Denne ble gjennomført, for andre gang, våren 2017 blant elever ved ungdomsskoler og videregående skoler i Stjørdal.

Og det er kulturhuset Kimen som er hovedårsaken til den økte tilfredsheten.

– Vi ser at Kimen kulturhus har hatt en enorm effekt på hvor fornøyd ungdommene i Stjørdal er med kulturtilbudet. Det er en kjempeendring. Det bekrefter at de valgene som er gjort, at vi prioriterer kultur i kommunen, er riktige, sier ordfører Ivar Vigdenes til lokalavisen Stjørdalens Blad.

– Kimen-effekten slår ut i full blomst, mener også rådmann Anne Kathrine Slungård.

– Vi har Carbon fritidsklubb, kino og skateparken i nær beliggenhet. Vi ser at vi har urbane trekk i og rundt Kimen. Kultur er ikke en utgift, men en investering i økt aktivitet og livsnytelse, sier Slungård til lokalavisen.

Ungdata er en 100 % anonym undersøkelse, hvor ungdommer får svare på et bredt spekter av spørsmål om fysisk og psykisk helse, familierelasjoner, vennskap, fritid og mye mer, forteller koordinator Kari M. Christensen i barne- og ungdomsenheten i Stjørdal kommune til Stjørdalsnytt.no.