BRANSJEORGANISASJON

Her er programmet for vårens vakreste eventyr

Fra konferansen høsten 2017: Stor interesse fra flere kulturhussjefer for å sjekke ut TIX-systemet. Gründer Sindri Mar Finnbogason demonstrerte. Foto: John Berge, KINOMAGASINET.no ©

Vårens herligste eventyr for kulturhusbransjen skjer hos Oseana Kunst & Kultursenter mandag 23. og tirsdag 24. april 2018.

Tradisjonen tro blir det nemlig fagkonferanse i regi av Norsk kulturhusnettverk våren 2018.

Nå er programmet her og her er noen av høydepunktene:

PS! Begge dagene er det stands fra flere av leverandørmedlemmene i mingleområdene.

Norsk Kulturhusnettverk (NKN) – opprettet i 1994 og stiftet i 1997.

Mandag 23. april:

• GDPR i fokus: Anders Rønningen driver Utbrudd Performance Marketing i Trondheim og har allerede flere workshops og konferanseinnlegg om The General Data Protection Regulation (GDPR), bak seg.

• Det blir også fokus på hva gjør billett-leverandører konkret med den nye personvernloven og hvordan kan vi sammen få dette til å gå smertefritt? Stine H. Pettersen og Limita Lunde fra Bing Hodneland stiller som ordstyrer og meddebattant sammen med et knippe utvalgte leverandører.

• Åpen mikrofon for samarbeidspartnere. I denne bolken har et knippe organisasjoner og leverandørmedlemmer fått «åpne mikrofon».

Strategien for Norsk kulturhusnettverk videre er klar, etter at medlemmene har kommet med sine innspill. Nå presenterer styret sitt forslag til strategi. Deretter er det duket for årsmøte i Norsk kulturhusnettverk.

• I kjølvannet av metoo og det norske musikkbransjeoppropet «nårmusikkenstilner» spør vi: Hva kan Norsk kulturhusnettverk gjøre? Hva kan norske kulturhus gjøre, og hva kan hver og én av oss gjøre for å skape en endring? Norsk kulturhusnettverk har invitert styreleder Guro Kleveland fra Balansekunst til samtale med kulturhus-kolleger som alle har tanker rundt hvor grensen går, og hvordan vi kan forsøke å finne den rette balansen. Rhiannon Hovden Edwards, styremedlem i Balansekunst er moderator.

Tirsdag 24. april:

• Norsk kulturhusnettverk byr på en morgenstund spekket med medlemsfordeler, mer redskap til verktøykassa, og et ekstra fokus på statistikk.

• Lasse Rich Henningsen er direktør i Musikkens hus i Ålborg og styreleder i Nordisk konserthusråd. Han kommer til oss for å snakke om hvordan man bygger en god organisasjon, hvordan han har jobbet med å fremforhandle store avtaler, blant annet rettighetene til Harry Potters filmkonsert med symfoniorkester, samt å fortelle om «sitt» hus i Ålborg.

• Klimafokus! «Stoppe klimaendringene» er FNs bærekraftsmål nr. 13. Med 15 millioner besøkende er dette tema viktig også for kulturhus. Oseana Kunst & Kultursenter er sertifisert som miljøfyrtårn og har mange gode tanker om hvordan kulturhusene kan bidra i kampen om et bedre miljø for alle, landet rundt. Er det kostbart og være miljøbevisst eller kan man spare penger? Hva vil det si å være miljøsertifisert? Det blir debatt som ledes av Helene Frihammer, leder for klimapartnere.no i Hordaland. I panelet sitter Ole Tobias Lindberg, fra Oseana Kunst og Kultursenter, og Linnéa Svensson, tidligere miljøsjef på Øya Festivalen. I dag er Svensson daglig leder for The Greener Events Foundation, som ble opprettet av snowboarder Terje Haakonsen og filantrop Jan Chr. G. Sundt i 2009.

• Så blir det en seksjon hvor fem kulturhusmedlemmer får fortelle om sin historie, sitt hjertesukk, sin utfordring, sin gladsak, sin oppfordring eller sitt prosjekt. Det blir satt av tid til spørsmål og innspill fra salen.

• Får du frem verdien av ditt kulturhus? Siri Lill Mannes fra SpeakLab gir deg tips om hvordan du kan fange og holde på oppmerksomheten, og sikre at du får fram budskapet. Hun mener at alle kan bli gode til å formidle. Det gjelder bare å vite hva du skal trene på, og hvordan.

Oseana Kunst & Kultursenter i Os utenfor Bergen er vert for fagkonferansen 23. og 24. april 2018 i regi av Norsk kulturhusnettverk. Foto: Oseana Kunst & Kultursenter.

Rolf-Cato Raade på scenen under «Verktøy og visjoner» – Norsk kulturhusnettverks konferanse i Stavanger konserthus 16.–17. oktober 2017. Foto: John Berge, KINOMAGASINET.no ©