NYTT OM NAVN

Her er konsertarrangørenes nye sjef

Tone Østerdal er ansatt som ny daglig leder i Norske Konsertarrangører og tiltrer 1. august 2018. Foto: Camilla Engum Paulsen.

Tone Østerdal (39) skal fra 1. august 2018 av lede 340 konsertarrangører fra hele landet.

Hun overtar som daglig leder i Norske Konsertarrangører (NKA) etter Torbjørn Heitmann Valum, som ga seg før påske 2018. Han jobbet der i to år og har nå tatt seg en pause fra arbeidslivet.

Foreningen ble stiftet i 1981, som Norsk rockforbund, og for fire år siden skiftet de navn til Norske konsertarrangører. Nå er alle små og store konsertarrangører medlemmer i foreningen.

Tone Østerdal kommer fra jobben som seksjonsleder for kultur i Akershus fylkeskommune.

– Jeg er stolt og glad for å få denne muligheten. Nå har jeg jobbet med hele bredden av kunst- og kulturfeltet i mange år, men det er ingen tvil om at det er musikk som ligger hjertet nærmest. Da er det utrolig stas å skulle få jobbe mer direkte med musikkfeltet fremover, sier Tone Østerdal i en pressemelding.

Den nye daglige lederen i Norske Konsertarrangører (NKA) har 15 års erfaring fra kunst- og kulturfeltet, og har hovedsakelig jobbet innen offentlig forvaltning, de seks siste årene som leder i henholdsvis Buskerud og Akershus fylkeskommuner.

Østerdal har også andre roller i feltet, blant annet i kraft av å være styreleder i nyMusikk, medlem av juryen for NPU-prisen og sensor for bachelorgraden i kulturledelse ved Høgskolen i Sørøst-Norge.

Norske Konsertarrangører (NKA) sin logo.

Siden 2015 har Tone vært varamedlem i Norske Konsertarrangørers styre, og har gjennom dette allerede innsikt i organisasjonens virke, medlemsmasse og satsingsområder.

– Musikkbransjen er i vekst, og det er i konsertfeltet den samlede omsetningen har økt mest de senere årene. Samtidig vet vi at mange av NKAs medlemmer sliter med skjerpede krav til profesjonalisering og stadige endringer i rammebetingelsene. Jeg er opptatt av at NKA skal styrke medlemsdialogen og jobbe enda mer fokusert med interessepolitikk på vegne av arrangør-Norge i tiden som kommer.

– Jeg har vært heldig nok til å bli litt kjent med NKA de siste par årene, fra min beskjedne plass som 4. vara, så jeg vet jo at de som jobber i administrasjonen og styret er utrolig dyktige, kunnskapsrike og fine folk. Det blir nok en overgang å skulle jobbe i en så liten administrasjon. For ikke snakke om at jeg nå skal jobbe med å søke offentlige midler i stedet for å dele dem ut. Men jeg gleder meg veldig! Ch-ch-ch-ch-changes.

Norske Konsertarrangører (NKA) er landets største interesse- og kompetanseorganisasjon for konsertarrangører og representerer en stadig økende medlemsmasse av over 340 festivaler, klubber, spillesteder, konsertforeninger, studentsamfunn og kulturhus.

Tone Østerdal er nyansatt daglig leder i Norske Konsertarrangører (NKA). Foto: Camilla Engum Paulsen.

Arrangørkonferansen 2018 skal skje i Halden

Hvor passer arrangøren inn?