RIKSTEATRET

Her er det nye teateråret fra Riksteatret

Filmregissør Erik Poppe (midten) debuterer som teaterregissør med Hallvard Holmen (t.v) og Øystein Martinsen (t.h.) i feelgoodkomedien «Stein i lomma» («Stones in His Pockets»).

Nettopp halvveis i kalenderåret 2018 er det klart for det nye Riksteatret-året!

Nå dreier det seg nemlig snart om teateråret 2018/2019.

Her er noen av forestillingene som skal ut på turné til 70 steder med Riksteatret det nærmeste året:

Fra Tung tids tale.

Romanen Tung tids tale av Olaug Nilssen er blitt karakterisert som en perle av en bok. Nå blir det blir teater av den. «Olaug Nilssen tar pusten fra leseren med sin lille roman», skrev VG og ga terningkast 6. Om en mors kjærlighet og kamp for et barn som er annerledes. Medvirkende er Jon Bleiklie Devik, Marianne Krogh, Julie Moe Sandø, Siren Jørgensen/ Charlotte Frogner. Marit Moum Aune er regissør.

Stein i lomma er en feelgoodkomedie basert på den internasjonale teatersuksessen, Stones in His Pockets med filmregissør Erik Poppe i registolen og to velopplagte skuespillere, Hallvard Holmen og Øystein Martinsen, i til sammen 15 roller! Handlingen foregår i et lite kystsamfunn i Nord-Norge, som settes på hodet når et stort internasjonalt filmteam ankommer stedet.

Anne Marit Jacobsen. Foto: Riksteatret.

Anne Marit Jacobsen skal også på turne denne høsten med forestillingen Jacobsen, værsågod! 70 år er ingen alder i møte med publikum for å vise alt som inspirerer henne. En morsom, musikalsk og aldri så lite absurd forestilling.

Når Riksteatret og Nationaltheatret går sammen om å gjøre Havboka av Morten A. Strøksnes til teater, er det Ole Anders Tandberg som står ansvarlig for dramatisering og regi. På scenen står Nationaltheatrets skuespiller Jan Sælid – der han skal gi skikkelse til både menneske og håkjerring!

2017 ble et av Riksteatrets beste år gjennom tidene

Fra Kollaps i kulissene.

I Kollaps i kulissene går alt som kan gå galt enda verre! Hege Schøyen og Ingar Helge Gimle i spissen for et topplag av norske komedieskuespillere. Så langt sett av 50.000!

Fra Georgs magiske medisin.

Fra Karius og Baktus.

Også de minste teatergjengere over hele landet skal få sine opplevelser i året som kommer. Ut på tur skal blant annet både Georgs magiske medisin av Roald Dahl og de to evigunge sjarmørene Karius og Baktus av Thorbjørn Egner.

Disse, og mange flere oppsetninger, blir presentert for pressen og kulturhusbransjen under et arrangement på Riksteatrets scene i Nydalen i Oslo onsdag 15. august 2018.

Alle medvirkende vil være til stede og det vil bli vist smakebiter og utdrag fra de ulike teaterproduksjonene.

Her er et par saker vi skrev fra lanseringen i 2017:

Riksteatret-sjef Tom Remlov: «Dette er den store dagen!»