DRIFT

Hamar kulturhus fikk byggepris av egen eier

Hamar kulturhus. Foto: Jan-Tore Egge/Wikimedia Commons.

Politikerne i Hamar er så fornøyd med sitt eget kulturbygg at de har gitt byggeskikkprisen for 2017 til Hamar kulturhus.

Hamar kulturhus er et regionalt kulturhus underlagt Hamar kommune og huser mange ulike kulturinstitusjoner og aktører. Huset ble offisielt åpnet 14. mars 2014 og er tegnet av «Tegnestuen Vandkunsten» i Danmark. Huset kostet ca. 700 mill kroner brutto.

Hamar Arbeiderblad melder at annethvert år deler kommunen ut sin egen byggeskikkpris. Formannskapet i Hedmarkkommunen bestemte onsdag 24. mai – i henhold til innstillingen fra en enstemmig jury – at byggeskikkprisen med årets tema «urban fortetting», går til kulturhuset.

Juryen mener at bygget bidrar til nettopp urban fortetting, men med kloke valg: «Hamar kulturhus er en vellykket fylling av et tomrom i byen.» bygningen bidrar sterkt til aktivitet og liv i byen, mener juryen:

«Selvsagt på grunn av funksjon, men også gjennom utformingen, for eksempel ved at store deler av den er ganske transparent og viser fram det indre livet og ved at det er flott å se og oppleve byen utenfor fra inne i bygningen», heter det i begrunnelsen.

Ifølge lokalavisen har kommunen også tidligere gitt prisen til egne bygninger, senest i 2009 da Greveløkka skole fikk tilsvarende prisen. Prisen i 2017 består av plakett, diplom og hederlig omtale.

Hamar kulturhus er et nytt kulturhus i Hamar som ble offisielt åpnet 14. mars 2014. Det inneholder bibliotek, kino, konsertsal, kulturskole, ungdomskulturhus, musikkverksted, kafé og kontorlokaler.

Konstituert kulturhusleder: Terje Gloppen
Adresse: Torggata 100, 2317 Hamar
Telefonnummer: 62 56 18 50
Nettside: http://www.hamar-kulturhus.no

Hamar kulturhus har topp moderne saler med fremragende akustikk, stor fleksibilitet og førsteklasses utstyrspark. Kirsten Flagstad-salen er storsalen i Kulturhuset og er en elegant, fullverdig og fleksibel konsertsal med mulighet for forvandling til teaterscene med snoreloft. Klubbscene Rolf Jacobsen er perfekt for å oppleve intime arrangement. Her gjennomføres ofte klubbkonserter eller Bibliotekets bokbad. Multisal Pauline Hall kan benyttes til stort sett det meste og er meget fleksibel med tanke på tekniske løsninger. Ellers har Kulturhuset en rekke kulturverksteder og øverom som benyttes av Kulturskolens elever, og av korps, dansere, sangere, malere, og mange flere.

Hamar kulturhus. Foto: Hamar kulturhus.no/Egen nettside.

Aktører i Hamar kulturhus:

Hamar bibliotek
Hamar kulturskole
Teater Innlandet
Hamar kino
Musikk i Hedmark
Hedmark og Oppland musikkråd
Cafe Valuta
Lag og foreninger
Kulturhusadministrasjonen
Galleri Hamar kulturhus (underlagt Kulturhusadministrasjonen)
Hamar musikkverksted (underlagt Kulturhusadministrasjonen)