DRIFT

Grimstads minste flerbrukssal er blitt helt super

Grimstad Kulturhus åpnet 6. desember 1985, og ligger sentralt i Grimstad ved Hestetorvet. Foto: Morten/Grimstad Kulturhus.

Kommunestyret har bevilget hele 3,5 millioner kroner til diverse oppussingsprosjekter hos Grimstad Kulturhus KF, som skal benyttes både i 2017 og 2018.

Nå har de pusset opp sin minste sal, Vesle Hallvar.

Neste år skal en av de andre salene rustes opp. Den heter Pan og har plass til 100. Storsalen, Catilina, fikk en ansiktsløfting for tre år siden.

– Vi skal bygge ut og gjøre betydelig inngrep, sier kulturhusleder Rolf Meyer Tallaksen til Kulturhusmagasinet.no.

Torsdag 8. juni blir det åpningsfest med sprudlevann og kaker, lover Meyer Tallaksen, som da skal vise filmen Hidden Figures i nysalen og A United Kingdom i en annen sal.

Det er mye å feire i Grimstad om dagen. Byen ble 100 år i 2016, og kulturhuset er også fast arena for Kortfilmfestivalen som i år runder hele 40 år.

De siste par årene har kulturhuset drevet kinoen selv, etter å ha gått ut av KinoSør-samarbeidet (som de var en del av i ti år).

I 2016 var det rekordbesøk, med 15.200 publikummere på kino, og så langt i 2017 (pr. 31.04.2017) er det faktisk én prosent flere besøkende.

Rolf Meyer Tallaksen, kulturhusleder og kinosjef i Grimstad Kulturhus KF inne i salen som nå pusses opp, Vesle Halvar.

– Fortell litt mer om Vesle Halvar, som nå er blitt ny og fin!

– Ja, det er en luksusal som er bygget med nytt amfi, som har løftet salen 60 cm. Vi har skinnstoler og VIP-seksjon, med stoler fra Skeie, nytt lerrett, ny baffelvegg og LED-lys i alle farger, integrert i himlingen, samt bak lerretet. Det gir en kul effekt når folk kommer inn. Det er også nye lys i inngangspartiet og trappene til den salen, ja, til og med søppelspannene lyser opp.

– Salen er en flerbrukssal og har også alle konferansefasiliteter. Den var opprinnelig på 50 seter, mens det nå er blitt 43 seter.

Grimstad Kulturhus KF har leid inn Kino & AV Teknikk på LED-lys og diverse programmering, Videvox har bidratt, samt lokale håndverkere. Og Skeie har levert stolene.

Rolf Meyer Tallaksen sier det hele tiden er masse aktiviteter hos Grimstad Kulturhus KF .

– Og nå styrer vi alt selv. Driften av kulturhuset går meget bra. Vi har ofte teaterforestillinger og det er mange lokale danseforestillinger som trekker fulle hus. Vi har også en del artister, standup, foredrag og konferanser, sier Meyer Tallaksen.