KULTURHUSBRANSJEN

Grieghallen i Bergen er mest omtalt av norske kulturhus

Mest omtalt av alle norske kulturhus i de første ni månedene i 2017: Grieghallen. Elisabeth Hopsdal Brattebø, prosjektleder og salgs- og markedssjef fra Grieghallen (t.v.) mottar prisen fra Birgitte Seyffarth, Key Account Manager i Retriever. Foto: John Berge, KINOMAGASINET.no ©

Nytt NKN-medlem av 2017, Grieghallen i Bergen, slår alle andre kulturhus med hensyn til medieomtale.

Det viser en undersøkelse utført av medieovervåkningsfirmaet Retriever, som delte ut Retrievers Kulturhuspris under fagkonferansen i Stavanger konserthus tirsdag 17. oktober 2017.

Kimen kulturhus i Stjørdal er det andre mest omtalte kulturhuset, og to kulturhus måtte dele tredjeplassen: Kulturfabrikken Sortland og Kilden teater og konserthus i Kristiansand.

Premien er en diplom, og seks måneders fri bruk og eget tilpasset Retriever-tjeneste.

Prisen ble delt ut av Birgitte Seyffarth, Key Account Manager i Retriever.

Elisabeth Hopsdal Brattebø, prosjektleder i Grieghallen, forteller at huset ble omtalt 1.414 ganger i perioden.

– Jeg må ta med Bergen nasjonale opera, Festspillene i Bergen og Bergen Filharmoniske Orkester, som er med på at vi har vunnet prisen. Vi hadde også et stort arrangement med sykkel-VM, hvor vi var hovedkvarter.

– Vi er også kongresssenter, messe- og eventsenter, så vi har en stor bredde som gjør at vi blir mye omtalt, sier Hopsdal Brattebø.

Kimen kulturhus på sin side ble omtalt i overkant av tusen ganger. Det er kulturhussjefen Jomar Ertsgaard veldig fornøyd med.

Til Stjørdalsnytt uttaler han:

«Det er et veldig høyt antall omtaler og over dobbelt så mye som enkelte andre kjente kulturhus.»

Han minner om at Kimen heller ikke har hatt drahjelp av storslagne arrangementer lik de i Bergen.

Kulturfabrikken Sortland hadde 776 omtaler, mens Kilden teater og konserthus hadde 761 omtaler.

Det er første gang

Daniel Stamnes fra Kilden teater og kulturhus var ikke tilstede da prisen ble delt ut.

Topp 10 medieomtale norske kulturhus, 01.01.–30.09.2017: (eksklusive SoMe).

01. Grieghallen: 1.114 omtaler
02. Kimen kulturhus: 1.020 omtaler
03. Kulturfabrikken: 776 omtaler
03. Kilden teater og konserthus: 761 omtaler